Jednoduchý kokosový tapiokový pudink s ovocem

by Meg

Kokosový tapiokový pudink je velmi rychlý a snadný recept na dezert nebo sladkou snídani. Tapiokové perly se dají uvařit s jakýmkoliv mlékem, nejen kokosovým, ale i klasicky kravským, nebo naopak třeba mandlovým. Zkrátka dle chuti i možností každého. Pudink se dá též sladit dle chuti – ať už cukrem, medem, nebo sirupem. Nakonec k němu stačí přidat ovoce podle sezóny i vlastních preferencí, čokoládu, kokos nebo ořechy a je hotovo.

Suroviny:

  • 100 g tapiokových perel
  • 300 g vody
  • 300 g kokosového mléka
  • cukr / sladidlo dle chuti (med, javorový sirup atd.)
  • ovoce dle chuti
  • opražené kokosové lupínky
  • čokoláda

Postup:

Tapiokové perly namočíme den předem do vody.

Namočení perel

Druhý den k nim přidáme kokosové mléko a vše dáme v kastrůlku vařit na mírný až střední plamen.

Přidání kokosového mléka

Přidáme cukr, med nebo sirup dle vlastní chuti.

Přidání vanilky a oslazení

A celou směs pomalu vaříme do zhoustnutí.

Povaření pudinku

Pudink rozdělíme do skleniček a navrchu necháme místo na ovoce. Nebo můžeme dát nějaké ovoce i na dno skleničky – např. višně.

Pudink ve skleničkách

K tapiokovému pudinku se perfektně hodí i exotické ovoce – např. marakuja.

Mučenka

Já jsem kromě vydlabané marakuji a višní použila taky nakrájené mango a blumy. A opražené plátky kokosu.

Kokosový tapiokový pudink s ovocem

Vynikající je i kombinace višní, kokosu a čokolády. Ale fantazii se v tomto případě meze rozhodně nekladou! :)

Kokosový tapiokový pudink s ovocem

You may also like

6 comments

toffo 23. 03. 2017 - 11.39

Meg, kde kupuješ mango? Já se běžně dostanu do Billy, občas Lidl nebo Tesco, ale nikde se mi nelíbí, prodávají nezralá. A dcera ho miluje, tak jen sháním tip, kde koupit. Díky. M.

Reply
Meg 23. 03. 2017 - 11.46

No, je to s ním těžké, to je pravda. Občas právě v tom Tescu měli zralé, to po něm vždycky hned sáhnu. A potom třeba i rozvážky jako rohlik mívají občas v akci mango dozrávané na stromě, tak to bývá taky fajn. Není to tak, že bych si řekla, dneska koupím mango, ale spíš jakmile zralé vidím, hned kupuji :)

Reply
Petra 06. 11. 2021 - 20.13

Na mango doporucuji crowdfarming. Mam ozkousene https://www.crowdfarming.com/en/farmer/dehesa-de-cutar/
trvalo asi dva tydny nez dozralo k jidlu, ale bylo perfektne sladke, jen trochu vlakenite, mixovala jsem na pyre. V CR dorucuje Ceska posta, ale dostanete tracking,

Reply
Meg 09. 12. 2021 - 16.52

Díky za tip :)

Reply
Lenka 23. 04. 2021 - 8.11

Jak dlouho vydrží ten pudink v lednici prosím?

Reply
Meg 28. 04. 2021 - 12.32

Musím se přiznat, že nemám moc vyzkoušené, měli jsme maximálně asi do druhého dne :)

Reply

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc