Suroviny:
- kuřecí prsa
- pórek
- paprika
- cibule
- konzervovaný ananas
- kari, sůl, pepř
- vývar nebo masox
- zakysaná smetana
- trochu hladké mouky
Postup:
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, ochutíme kořením, zakápneme olejem a necháme trochu odležet. Mezitím si nakrájíme na kousky zeleninu, rozpálíme vyšší pánev (nejlépe wok) a dáme do ní nejprve cibuli a papriku, až se trochu osmaží (nebo i s trochou vody podusí), přidáme pórek. Necháme lehce změknout a přidáme maso.
Až se maso zatáhne, podlijeme směs vývarem (nebo vodou a přidáme masox). Přidáme také nakrájený ananas a trochu šťávy pro násladlou chuť. Necháme provařit, pokud chceme mít zeleninu měkkou, necháme ji uvařit doměkka.
Rozmícháme trochu hladké mouky se smetanou a vodou a směs tím zahustíme. Ještě chvíli směs povaříme kvůli mouce a můžeme podávat, nejlépe s rýží.
3 comments
Přiznávám se zcela otevřeně, že příprava masa se mi téměř hnusí, ale to kuřecí bych mohla zkusit. Nejenom toto, ale i ty nugetky, které jsem obdivovala před chvílí. Možná začnu i vařit a ne “jen” péct.
Rozhodně doporučuji :) Jak se jednou překoná nějaká ta nechuť k přípravě syrového masa, od té doby už to jde snadno :)
Výborné. Včera jsem vařila na 2 dny pro 2 osoby z cca 600 g masa a bylo to výborné. Většinou jsem byla zvyklá přidávat smetanu ke šlehání, ale zakysaná smetana se zde hodí mnohem více, spolu se sladkým ananasem vytvoří skvělou chuť. Děkuji za recept :-)