Na poslední chvíli se mi podařilo se zúčastnit Delikátní výzvy s Delikátní tatarskou omáčku od Hellmann’s (#delikatnivyzva). V poslední době se mi nějak moc nedařilo jíst ryby… a měla jsem na ně čím dál větší chuť :) Takže i na lososa, kterého jsem (na své poměry) opravdu dlouho neměla. Rozhodla jsem se ho použít trochu nezvykle, místo obvyklého pečení v troubě nebo smažení na přírodno jsem z něj udělala rybí prsty.
Takto doma připravené rybí prsty jsou naprosto fantastické, nemusíte si lámat hlavu se složením kupovaných a víte, že opravdu obsahují rybí maso. Nejsou navíc ani moc složité na přípravu, obalit kousky v trojobalu zabere chvilku a přílohu si k nim vyberete dle chuti a momentálních možností. Pokud se vám navíc nechce připravovat domácí tatarku (nebo se bojíte riskovat se syrovými vejci), můžete sáhnout po Delikátní tatarce od Hellmann’s a celé jídlo je tak připravené během okamžiku.
Suroviny:
- losos
- hladká mouka
- vejce
- mléko
- strouhanka
- čerstvá petrželka
- citronová kůra
- kousek parmazánu
- sůl, pepř
- rostlinný olej na smažení
k podávání:
- Hellmann´s Tatarská omáčka Delikátní
- citron
- zeleninový salát nebo příloha dle chuti
Postup:
Lososa nakrájíme na kousky, přibližně o velikosti rybích prstů. Bezvadně se k tomu hodí i nižší části ryby nebo odkrojky, které bychom nepoužili na normální steaky. Osolíme je a opepříme.
Strouhanku si nasypeme do hlubokého talíře, ochutíme ji nasekanou petrželkou, citronovou kůrou a strouhaným parmazánem.
Každý kousek ryby nejprve obalíme v hladké mouce.
Poté ve vajíčku, které jsme rozšlehali se dvěma lžícemi mléka.
A nakonec v ochucené strouhance.
Takto připravené rybí prsty smažíme dozlatova v rozpáleném oleji (já používám řepkový).
Z každé strany alespoň dvě minuty.
Nakonec je pečlivě osušíme na papírových utěrkách.
Podáváme je Delikátní tatarkou, citronem a s přílohou dle vlastní chuti.
Já mám ke smaženým pokrmům nejradši zeleninu, takže k rybím prstům jsem si dala salátová srdíčka a cherry rajčata.