Suroviny:
- hermelín
- listové těsto ( na jeden hermelín stačí jeden plátek z balíčku, kde jsou tři)
- rozšlehané vejce
- brusinky
- oregáno, tymián, muškátový oříšek
- kečup
- smetana
Postup:
Hermelín rozkrojíme na dvě kolečka a rozmrzlý plát těsta rozválíme do tenka na čtvercový tvar. Těsto rozkrojíme na čtyři čtverce, na dva dáme sýr. Kolem něj potřeme těsto vejcem a přimáčkneme na něj druhý čtverec. Těsto navrchu potřeme rozšlehaným vajíčkem a případně vykrojíme rádýlkem kvůli lepšímu tvaru. Dáme péci do trouby na plechu s pečícím papírem. Případné zbytky těsta můžeme také upéci.
Na pánvi ohřejeme brusinky a ochutíme je kořením, přidáme kečup dle chuti a trochu smetany. Necháme provařit, aby omáčka zhoustla.
Na talíři hermelín obložíme zeleninou a přelijeme omáčkou.