Hermelín v listovém těstě

by Meg
Pokud někde narazíte tak jako my na hermelín za přijatelnou cenu, neváhejte a pár jich nakupte – je z něj vynikající bezmasý oběd :)

Suroviny:

  • hermelín
  • listové těsto ( na jeden hermelín stačí jeden plátek z balíčku, kde jsou tři)
  • rozšlehané vejce
  • brusinky
  • oregáno, tymián, muškátový oříšek
  • kečup
  • smetana

Postup:

Hermelín rozkrojíme na dvě kolečka a rozmrzlý plát těsta rozválíme do tenka na čtvercový tvar. Těsto rozkrojíme na čtyři čtverce, na dva dáme sýr. Kolem něj potřeme těsto vejcem a přimáčkneme na něj druhý čtverec. Těsto navrchu potřeme rozšlehaným vajíčkem a případně vykrojíme rádýlkem kvůli lepšímu tvaru. Dáme péci do trouby na plechu s pečícím papírem. Případné zbytky těsta můžeme také upéci.

Na pánvi ohřejeme brusinky a ochutíme je kořením, přidáme kečup dle chuti a trochu smetany. Necháme provařit, aby omáčka zhoustla.

Na talíři hermelín obložíme zeleninou a přelijeme omáčkou.

You may also like

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc