Pikantní houbovo-paprikový guláš

by Meg

Pořád vám ještě všechny ty houby nelezou ušima? Já jsem musela konečně doma vyzkoušet jídlo, které dělá z hub můj děda každičký rok. Houbový guláš. A tedy spíše houbovo-paprikový, verze s paprikami mi totiž odmala vždycky chutnala víc. Je bezvadný a jedl ho i manžel, který houby moc nemusí :)

Upotřebíte všudypřítomné houby a pikantnost guláše vás v tomhle počasí krásně zahřeje.

Pikantní houbovo-paprikový guláš

Servings

6

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

50

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes

Suroviny

  • Na guláš
  • 3 cibule

  • 200 – 400 g hub (hříbky, suchohříbky, babky…)

  • 3 papriky

  • 2 lžíce mleté pálivé papriky

  • 1 lžička drceného kmínu

  • 1 – 1,5 l hovězího vývaru

  • 1 větší brambora

  • 3 lžíce sádla

  • sůl a pepř

  • K podávání
  • 1 červená cibule

  • chléb

  • chilli podle chuti

Postup

  • V hrnci na středním až silném plameni rozpustíme sádlo a přidáme k němu na kostičky nakrájenou cibuli.
  • Smažíme ji do zlatavo-hněda, aby dala do guláše barvu.
  • K cibuli přidáme očištěné a pokrájené houby a proužky paprik, lehce osmažíme.
  • Houby a zeleninu poprášíme mletou pálivou paprikou a drceným kmínem. Asi minutu při pomalém míchání restujeme.
  • Směs zalijeme vývarem (nebo vodou a přidáme třeba domácí zmrazenou kostku jako já), lehce osolíme a opepříme. Necháme vařit asi 15-20 minut, až budou houby měknout.
  • Guláš zahustíme najemno nastrouhanou bramborou a necháme ji rozvařit, cca dalších 15 minut. Ochutnáme a přidáme sůl a pepř podle potřeby. Pokud se nám zdá málo pálivý, přidáme třeba i chilli.
  • Guláš na talíři posypeme nakrájenou cibulkou a podáváme s chlebem. Ti, kteří milují pálivé, si ještě můžou přidat chilli přímo na talíři.

You may also like

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc