Sushitime

by Meg

Taky máte pocit, že na sushi je čas vždycky? Já si nemůžu pomoct, ale od chvíle, kdy jsem sushi prvně ochutnala, jako bych ho nikdy neměla dost. Mám ráda tu sladkokyselou rýži. Ryby, avokádo, ředkev. A k tomu dobrou sojovou omáčku, wasabi i nakládaný zázvor.

Sushi si dokonce zvládnu připravit doma sama (o tom zase příště). Na pardubickém Apetit Festivalu mě tak trochu ochutnané sushi zklamalo (no možná k čekací době i celkem dost). A tak jsem se vrátila k fotkám sushi, ze kterého jsem byla nadšená.

Když jsem se octla v pražském bistru firmy Sushitime, nevěděla jsem, co si vybrat dřív. Jakmile jsem na menu objevila ostro-kyselou polévku, bylo jasno. Tuhle jsem si totiž zamilovala už dávno, v Pardubicích U Bílého koníčka. Od té doby jsem ji ochutnala na spoustě míst a pokaždé chutnala úplně jinak.

Ostro-kyselá polévkaNa rozdíl od mnou nejčastěji objednávané verze pikantní kyselé polévky (Pekingské) byla o trochu méně pálivější a měla zřetelnější chuť po vývaru. Byla výborná – já totiž nemám ráda ty šíleně pálivé a sladké verze, to nejsem ani schopná dojíst.

Co se týče sushi, pořád jsem listovala a nemohla si vybrat. Nakonec mi přece jen oči spočinuly na Tate setu:

  • 2 x nigiri losos
  • 2 x nigiri tuňák
  • 1 x losos kaviár
  • 3 x maki losos
  • 3 x maki avokádo

Tate sushi setSushi už na první pohled vypadalo neskutečně lákavě – a vůbec nezklamalo. Rozhodně se řadí na špičku mnou zatím ochutnaných. Mnoho lidí se vážně nezabývá tím, jak chutná základ, samotná rýže (já ji při domácím dělání sushi pořád užírala), protože pak stejně všechno přebije wasabi a sojovkou.

Tady se ale nic takového dít nemuselo, sushi bylo skvělé i samotné, ryby nakrájené tak, že se rozplývaly na jazyku. Jak teď stále koukám na fotku, chci se vrátit, a ochutnat další kousky. A vlastně bych asi nezůstala jen u sushi, protože od mé návštěvy se podle menu na internetu rozšířila nabídka. Takže bych šla i do salátů nebo nudlí se zeleninou. Nebo kari…

Ještě že nejsem pražská a vyskytuju se tam jen občas (no, popravdě při každé zámince, kdy můžu), protože jinak bych si asi vypěstovala solidní závislost. Vzhledem k tomu, že Sushitime jídlo rozváží, byl by pro mě ideálním kandidátem, když by se mi nechtělo vařit. Takhle je mi jasné, že při příští návštěvě Prahy si s sebou povezu krabičku (nebo i víc) dobrot…

Máte i vy nějaké zkušenosti se sushitime.cz?

You may also like

4 comments

Kaya 02. 07. 2013 - 7.01

Sushi bych se mohla užrat (pardon, ale je to pravda :D) Na sushitime slyším stále jen chválu, budu to tam muset někdy vyzkoušet!

Reply
Meg 02. 07. 2013 - 18.24

Za sebe určitě doporučuju :) A jsme na tom teda stejně :D

Reply
Blond Baking Beauty 02. 07. 2013 - 9.36

Mě sushi naučil jíst přítel a od té doby si ho dopřávám pořád :) V Sushitime jsem pravidelným zákazníkem a vzhldem k tomu, že i za dobrou cenu dováží, putuje půlka mé výplaty právě k nim :D Jejich sushi je úžasný a jak tak přemýšlím, asi si ho půjdu rovnou objednat dnes k obědu :D

Reply
Meg 02. 07. 2013 - 18.26

Páni, tak to závidím :D Taky bych si hned dala, měla jsem na něj fakt velkou chuť, hned jak jsem fotky uviděla, a pak při prohlížení menu… Asi si zase udělám výlet :)

Reply

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc