Taky patříte k těm, co si radši užívají léto než zimu? Pohled na bílou pokrývku za oknem mě sice tak trochu potěší, ale přiznám se, že jinak to zimní počasí moc nemusím… Tak mám na talíři aspoň vyloženě letní, barevnou, ale také hřejivou polévku. Je plná toho, co mám ráda, a navíc si pokaždé její chuť můžu trochu uzpůsobit. Variant podávání polévky je snad nespočet :) Rozhodně v ní nesmí chybět klobása a kukuřice, a k podávání zakysaná smetana a tortillové chipsy. Ale to avokádo, sýr a koriandr jsou tak skvělé přílohy k polévce, že jsem je taky nemohla vynechat.
- 2 ks červená cibule
- 3 ks mrkev
- 2 ks červená paprika
- 800 g krájená rajčata v plechovce
- 1 hrst stonky z koriandru
- 2 ks klobása na vaření Schneider
- 1 plechovka kukuřice
- olivový olej
- sůl a pepř
- 1 ks avokádo
- 1 ks klobása na vaření Schneider
- tortilla chips
- salátový sýr typu Feta, balkánský
- zakysaná smetana
- lístky koriandru
- Cibuli, papriku i mrkev nakrájíme na menší kousky.
- Zeleninu orestujeme na olivovém oleji. Když začne měknout, lehce ji osolíme a opepříme.
- Přidáme krájená rajčata ze dvou plechovek a ještě trochu vody, aby byla všechna zelenina hezky ponořená.
- Do polévky přidáme i stonky z koriandru a vaříme, dokud veškerá zelenina nebude úplně měkká.
- Poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem.
- Hrnec s polévkou vrátíme na sporák a přidáme klobásu nakrájenou na čtvrtkolečka nebo kostičky a půlku plechovky kukuřice. Povaříme.
- Hotovou polévku nandáme do misky nebo talíře. Jednu klobásu nakrájíme na kousky a opečeme ji na pánvi, osušíme na papírových utěrkách.
- Do talíře s polévkou přidáme trochu zakysané smetany a obložíme ji surovinami dle chuti - kukuřičnými chipsy, avokádem, opečenou klobásou, koriandrem a sýrem.
Tato varianta polévky je nepálivá, ale jestli máte pálivé rádi, nebojte se spolu s zeleninou na začátku přihodit i nakrájenou chilli papričku... nebo dvě. Nakrájenou ji také můžete ozdobit polévku na talíři.