Rajčatová polévka s klobásou a kukuřicí v mexickém stylu
Rajčatová polévka s klobásou a kukuřicí v mexickém stylu
Porce
6osob
Porce
6osob
Pokyny
  1. Cibuli, papriku i mrkev nakrájíme na menší kousky.
  2. Zeleninu orestujeme na olivovém oleji. Když začne měknout, lehce ji osolíme a opepříme.
  3. Přidáme krájená rajčata ze dvou plechovek a ještě trochu vody, aby byla všechna zelenina hezky ponořená.
  4. Do polévky přidáme i stonky z koriandru a vaříme, dokud veškerá zelenina nebude úplně měkká.
  5. Poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem.
  6. Hrnec s polévkou vrátíme na sporák a přidáme klobásu nakrájenou na čtvrtkolečka nebo kostičky a půlku plechovky kukuřice. Povaříme.
  7. Hotovou polévku nandáme do misky nebo talíře. Jednu klobásu nakrájíme na kousky a opečeme ji na pánvi, osušíme na papírových utěrkách.
  8. Do talíře s polévkou přidáme trochu zakysané smetany a obložíme ji surovinami dle chuti – kukuřičnými chipsy, avokádem, opečenou klobásou, koriandrem a sýrem.
Poznámky k receptu

Tato varianta polévky je nepálivá,  ale jestli máte pálivé rádi, nebojte se spolu s zeleninou na začátku přihodit i nakrájenou chilli papričku… nebo dvě. Nakrájenou ji také můžete ozdobit polévku na talíři.