Alsaská pizza

by Meg
4 komentáře
Dnes jsem vyzkoušela pizzu v trochu netradiční úpravě, a nutno dodat, že úspěch měla veliký… Díky díky za inspiraci Zdeňku Pohlreichovi :)

Připravíme si těsto na pizzu podle nejoblíbenějšího receptu, pro jistotu přikládám svůj v současné době nejpoužívanější:

Těsto na pizzu:

  • 1000g hladké mouky
  • 500g vlažné vody
  • 50g droždí
  • 70g rostlinného oleje
  • 20g soli

Vše smícháme, zpracujeme v nelepivé vláčné těsto a necháme nakynout. Z tohoto množství většinou udělám 4 pizzy přes celý plech.

Alsaská pizza:

Nakrájejte slaninu na drobné kousky a nechte škvařit na pánvi. (Pokud použijete jako já libovější anglickou, klidně přidejte trochu oleje.) Přidejte k ní na tenká kolečka nakrájenou bílou cibuli, či na kousky nakrájenou jarní cibulku. Anebo nejlépe oboje :) Smažte či lehce duste do měkka.

Smíchejte zakysanou smetanu, asi kelímek na jednu pizzu (Crème fraîche tu nějak neseženu), s jedním rozdrceným stroužkem česneku, a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem (toho se vážně nebojte). Tuto směs rozetřete na pizzu, na ni můžete přidat TROCHU strouhaného sýra a na ní cibulovou směs.

Pizzu hoďte do trouby rozpálené na max a 10-15 min pečte, dokud nebude zlatavá.

Mohlo by se vám líbit

4 komentáře

Majda 04. 02. 2014 - 18.20

tak jednoduchej a geniální recept! :) pred pulhodinkou jsem vytahla dva plechy z trouby a je tam posledni kousek, těsto mňamózní :)

Reply
Meg 12. 02. 2014 - 14.51

Jé, to jsem moc ráda! :)

Reply
Petra Krejčová 12. 05. 2015 - 20.27

Dobrý den. Kolik cibule přijde na jednu pizzu? Děkuji.

Reply
Meg 18. 05. 2015 - 18.49

Tohle se těžko píše, já vždycky dávám cibuli podle chuti – může to být třeba od dvou po čtyři velké, záleží na tom, jak hodně ji máte rádi :)

Reply

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít