Likérový beránek

by Meg
0 komentář

Receptů na beránky je určitě spousta. My jsme také dělali na Velikonoce různé druhy, pak se naše hledání na chvíli ustálilo u beránka ananasového a pak to na plné čáře vyhrál beránek z těsta s vaječným likérem.

Množství tohoto těsta je jako na bábovku (kterou také dost často děláme), což znamená, že do (naší) formy se musí nalít jen část.

Zbytek se dá třeba nalít do bábovičkových forem, takové se dnes pekly s beránkem tři:

Recept je snadný a rychlý, takže pokud se rozhodnete ho vyzkoušet, tak se u toho nenatrápíte:

Suroviny:

  • 125 g polohrubé mouky
  • 125 g škrobové moučky
  • 1 kypřící prášek
  • 250 g moučkového cukru
  • 2 balení vanilkového cukru
  • 5 vajec
  • 250 ml oleje
  • 250 ml vaječného likéru

Postup:

Všechny suroviny dejte do mísy a krátce prošlehejte ručním šlehačem, až se vše dobře spojí. Těstem naplňte buď bábovkou nebo beránčí formu (či její část), hlavně ji předtím dobře vymažte a vysypejte. Pečte při teplotě 180°C, dozlatova (cca 60 minut, ale vždycky záleží na formě a troubě).

I když se tu možná ještě do Velikonoc objeví něco na zpracování vajíček (co třeba taková oblíbená vaječná tlačenka?) tak Vám přeji hezké svátky, užijte si je hlavně ve zdraví! ;)

Mohlo by se vám líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc