Duhové pusinky

by Meg
0 komentář

Taky máte tak rádi pusinky? Já se přiznám, že mnohem radši je peču, než jím… Ale vůbec to nevadí, protože ochotných strávníků většinou najdu víc než dost :)

Kdysi jsem takovéhle duhové pusinky viděla někde na Pinterestu a od té doby mě strašily v hlavě. To bych přece taky zvládla, že jo? Vypadají skvěle, duhové pastelové barvy se mi vždycky hodně líbily a já tak měla nový cíl. Aby vypadaly tak hezky řezaně a leskle (na fotce to moc nevyzní), tak jsem sníh připravila švýcarskou metodou – nejdříve jsem nad parou rozpustila cukr v bílkách a pak teprve šlehala. A musím říct, že se to fakt povedlo.

Použila jsem gelové barvy Fractal, které jsem měla ve všech pěti odstínech zrovna doma, ale určitě velmi dobře zafungují i jiné značky jako Wilton, ProGel a spol. Jestli se chcete taky inspirovat a podívat se, jak na ně, tak tady je recept:

Duhové pusinky

Course: Cukroví
Množství

1

plech
Příprava

45

minutes
Pečení

1

hour 

20

minutes
Total time

2

hours 

5

minutes

Suroviny

  • 4 bílky (zvážit, např. 150g)

  • 2x tolik krupicového cukru (tedy k příkladu 300g)

  • žlutá, zelená, modrá, fialová a růžová potravinová gelová barva

Postup

  • Bílky zvažte a přidejte k nim dvojnásobek jejich váhy v krupicovém cukru. Dejte vše do mísy, ideálně od robota, která může být nad parou.Bílky s cukrem
  • Připravte si kastrůlek s trochou vody, mísu s bílky a cukrem dejte na ni a zapněte pod nimi sporák na střední plamen. Bílky zahřívejte, přitom občas promíchávejte, aby se cukr rozpustil a bílky se nesrazily. Jakmile je směs zahřátá a bez krystalků cukru (otestujte rukou), mísu sundejte z páry a začněte šlehat sníh. Nejprve na nižší otáčky, pak postupně na vyšší.Zahřívání bílků
  • Mezitím si nachystejte misky, potravinové barvy a cukrářský sáček se špičkou. Já jsem použila špičku Wilton 6B.Cukrářský sáček se zdobící špičkou
  • Správně ušlehaný sníh je hotový cca po 8-15 minutách (podle toho čím a jak šleháte), je lesklý a drží špičky.Ušlehaný sníh
  • Rozdělte ho do pěti misek a každou část obarvěte.Příprava barvení sněhu
  • Podle potřeby dolaďte intenzitu barev, aby k sobě ladily.Obarvený sníh
  • Na linku si roztáhněte potravinovou fólii a obarvený sníh na ni v pruzích naneste.Sníh na fólii
  • Fólii se sněhem pak zarolujte do válečku a ten vložte do cukrářského sáčku.Rolování sněhu
  • Na plech s pečícím papírem nebo podložkou nastříkejte tvary dle libosti. Dejte do trouby vyhřáté na 90-100°C (já peču většinou na horkovzduch) a pečte hodinu až dvě, podle velikosti pusinek, aby byly upečené/usušené a šly bez problémů odlepit z plechu. Skladujte je nejlépe při pokojové teplotě v papírové krabici.Nastříkané pusinky

Mohlo by se vám líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc