Duhové pusinky

by Meg

Taky máte tak rádi pusinky? Já se přiznám, že mnohem radši je peču, než jím… Ale vůbec to nevadí, protože ochotných strávníků většinou najdu víc než dost :)

Kdysi jsem takovéhle duhové pusinky viděla někde na Pinterestu a od té doby mě strašily v hlavě. To bych přece taky zvládla, že jo? Vypadají skvěle, duhové pastelové barvy se mi vždycky hodně líbily a já tak měla nový cíl. Aby vypadaly tak hezky řezaně a leskle (na fotce to moc nevyzní), tak jsem sníh připravila švýcarskou metodou – nejdříve jsem nad parou rozpustila cukr v bílkách a pak teprve šlehala. A musím říct, že se to fakt povedlo.

Použila jsem gelové barvy Fractal, které jsem měla ve všech pěti odstínech zrovna doma, ale určitě velmi dobře zafungují i jiné značky jako Wilton, ProGel a spol. Jestli se chcete taky inspirovat a podívat se, jak na ně, tak tady je recept:

Duhové pusinky

Course: Cukroví
Množství

1

plech
Příprava

45

minut
Pečení

1

hodina 

20

minut
Total time

2

hodiny 

5

minut

Suroviny

  • 4 bílky (zvážit, např. 150g)

  • 2x tolik krupicového cukru (tedy k příkladu 300g)

  • žlutá, zelená, modrá, fialová a růžová potravinová gelová barva

Postup

  • Bílky zvažte a přidejte k nim dvojnásobek jejich váhy v krupicovém cukru. Dejte vše do mísy, ideálně od robota, která může být nad parou.Bílky s cukrem
  • Připravte si kastrůlek s trochou vody, mísu s bílky a cukrem dejte na ni a zapněte pod nimi sporák na střední plamen. Bílky zahřívejte, přitom občas promíchávejte, aby se cukr rozpustil a bílky se nesrazily. Jakmile je směs zahřátá a bez krystalků cukru (otestujte rukou), mísu sundejte z páry a začněte šlehat sníh. Nejprve na nižší otáčky, pak postupně na vyšší.Zahřívání bílků
  • Mezitím si nachystejte misky, potravinové barvy a cukrářský sáček se špičkou. Já jsem použila špičku Wilton 6B.Cukrářský sáček se zdobící špičkou
  • Správně ušlehaný sníh je hotový cca po 8-15 minutách (podle toho čím a jak šleháte), je lesklý a drží špičky.Ušlehaný sníh
  • Rozdělte ho do pěti misek a každou část obarvěte.Příprava barvení sněhu
  • Podle potřeby dolaďte intenzitu barev, aby k sobě ladily.Obarvený sníh
  • Na linku si roztáhněte potravinovou fólii a obarvený sníh na ni v pruzích naneste.Sníh na fólii
  • Fólii se sněhem pak zarolujte do válečku a ten vložte do cukrářského sáčku.Rolování sněhu
  • Na plech s pečícím papírem nebo podložkou nastříkejte tvary dle libosti. Dejte do trouby vyhřáté na 90-100°C (já peču většinou na horkovzduch) a pečte hodinu až dvě, podle velikosti pusinek, aby byly upečené/usušené a šly bez problémů odlepit z plechu. Skladujte je nejlépe při pokojové teplotě v papírové krabici.Nastříkané pusinky

Mohlo by se vám líbit

2 comments

Hana 02. 10. 2021 - 12.10

Je to úžasný
skoro neuvěřitelný že nejste cukrářka
určitě je udělám dceři k 4. narozkám!

Díky

Reply
Meg 09. 12. 2021 - 16.47

Díky mockrát, držím palce!

Reply

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc