Vánoční cupcakes s vaječným likérem

by Meg

Kdo nechce péct v adventním a vánočním čase jenom cukroví, může se pustit třeba do vánočně laděných cupcakes. Ve spolupráci s e-shopem Cukrářům.cz vám přináším recept na voňavé, vaječným likérem ochucené cupcakes. Vaječný likér u nich najdete nejen v těstě, ale i v krému, takže kdo ho má rád, tady si ho pořádně vychutná :)

Ve zmíněném e-shopu najdete velké množství cukrářských potřeb a surovin pro vánoční i celoroční pečení. Navíc vám díky naší spolupráci přináším 15% slevu – stačí při vaší objednávce do 12. prosince 2021 zadat kód megvkuchyni15. Kdyby se vám ještě nějaké pomůcky a dobroty nebo zdobení před svátky hodily, určitě mrkněte do vánoční sekce Cukrářům.cz.

Cukrářské potřeby z Cukrářům.cz

Najdete tam spoustu druhů vánočního zdobení, košíčků, barev – no zkrátka všechno možné, co můžete ke svému tvoření potřebovat.

Zdobení z Cukrářům.cz

Tyhle cupcakes kvůli obsahu alkoholu samozřejmě připravíte spíše jako dezert pro dospělé. Pokud byste chtěli verzi pro děti, můžete místo vaječného koňaku použít slazené kondenzované mléko a přidat ještě trochu koření navíc (zejména v krému).

Vánoční cupcakes s vaječným likérem

Course: Cupcakes, Moučníky, Recepty
Počet porcí

12

ks
Příprava

40

minutes
Pečení

20

minutes
Celkový čas

1

hour 

Suroviny

  • Těsto:
  • 180 g hladké mouky

  • 1 lžička prášku do pečiva

  • 1/2 lžičky jedlé sody

  • špetka soli

  • špetka mletého/strouhaného muškátového oříšku

  • 120 g změklého másla

  • 150 g cukru krupice

  • 2 vejce

  • 80 g vaječného likéru

  • 1 lžička vanilkového extraktu

  • Krém s vaječným likérem
  • 500 g mascarpone

  • 100 g změklého másla

  • 50 – 100 g vaječného likéru

  • 2 – 3 lžíce moučkového cukru

  • lžička vanilkového extraktu

  • špetka muškátového oříšku

Postup

  • Troubu si rozpalte na 170 °C (160 °C horkovzduch). Mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a muškátový oříšek promíchejte v misce metličkou.Sypké suroviny
  • Do trochu větší mísy dejte změklé máslo a cukr a utřete je spolu (stačí je vzít ručním mixérem a 3-5 minut prošlehat).Máslo s cukrem
  • K máslu s cukrem přidejte vejce, vaječný likér a vanilkový extrakt. Promixujte vše do kompaktní hmoty.Máslová směs s vejci a vaječným likérem
  • K máslové směsi pak přisypte moučnou směs a krátce promíchejte, stačí metličkou.Sypké a tekuté suroviny
  • Mělo by vám vzniknout hustší těsto.Umixované těsto
  • Těsto rovnoměrně rozdělte do formy na muffiny vyložené papírovými košíčky (např. pomocí dvou lžic).Těsto na cupcakes před pečením
  • Plech s košíčky dejte do trouby a pečte 15 – 20 minut dozlatova. Pokud si nejste jistí, zda jsou dobře upečené, píchněte doprostřed jednoho špejli a pokud vyjde ven suchá, neopatlaná těstem, máte hotovo.Test upečení
  • Upečené cupcakes nechte vychladnout – ale nejlépe je vyndejte z formy a přeneste na mřížku.
    Vyndejte z lednice mascarpone a máslo.Upečené dortíky
  • Jakmile dortíky vychladnou, připravte krém. Do mísy dejte mascarpone, máslo, cukr, 50 g vaječného likéru, vanilku a muškátový oříšek. Suroviny na krém
  • Vše spolu promixujte, až se suroviny promění v hladký krém (měl by mít konzistenci jako lehce tužší šlehačka). Ochutnejte ho a podle potřeby a vlastní chuti přidejte ještě vaječný likér nebo moučkový cukr.Vyšlehaný krém
  • Nachystejte si cukrářský sáček a zdobicí špičku. Já jsem tentokrát použila Wilton 1B, ale postačí vám jakákoliv špička ve tvaru hvězdy.Připravený sáček se špičkou
  • Na dortíky nastříkejte krém a posypte ho zdobením. Můžete hned servírovat, nebo cupcaky přeneste do chladu.Nazdobené cupcakes
  • Tady jsou vidět použité košíčky a zdobení – najdete je na Cukrářům.cz v sekci Vánoce.Zdobení
  • A pak už jen můžu popřát dobrou chuť!Cupcakes s vaječným likérem

You may also like

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc