Připravíme si těsto na pizzu podle nejoblíbenějšího receptu, pro jistotu přikládám svůj v současné době nejpoužívanější:
Těsto na pizzu:
- 1000g hladké mouky
- 500g vlažné vody
- 50g droždí
- 70g rostlinného oleje
- 20g soli
Vše smícháme, zpracujeme v nelepivé vláčné těsto a necháme nakynout. Z tohoto množství většinou udělám 4 pizzy přes celý plech.
Alsaská pizza:
Nakrájejte slaninu na drobné kousky a nechte škvařit na pánvi. (Pokud použijete jako já libovější anglickou, klidně přidejte trochu oleje.) Přidejte k ní na tenká kolečka nakrájenou bílou cibuli, či na kousky nakrájenou jarní cibulku. Anebo nejlépe oboje :) Smažte či lehce duste do měkka.
Smíchejte zakysanou smetanu, asi kelímek na jednu pizzu (Crème fraîche tu nějak neseženu), s jedním rozdrceným stroužkem česneku, a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem (toho se vážně nebojte). Tuto směs rozetřete na pizzu, na ni můžete přidat TROCHU strouhaného sýra a na ní cibulovou směs.
Pizzu hoďte do trouby rozpálené na max a 10-15 min pečte, dokud nebude zlatavá.
4 comments
tak jednoduchej a geniální recept! :) pred pulhodinkou jsem vytahla dva plechy z trouby a je tam posledni kousek, těsto mňamózní :)
Jé, to jsem moc ráda! :)
Dobrý den. Kolik cibule přijde na jednu pizzu? Děkuji.
Tohle se těžko píše, já vždycky dávám cibuli podle chuti – může to být třeba od dvou po čtyři velké, záleží na tom, jak hodně ji máte rádi :)