V neděli to budou dva týdny, co jsem se plná nadšení a také trochy nervozity vydala na setkání nadšenců do jídla ve škole vaření Chefparade. Uspořádali ho společně s Terezou (foodlover.cz) a sešlo se nás tam 17.
Uvítal nás šéfkuchař Radek Jakubec, který nám vysvětlil průběh odpoledne. Dostali jsme suroviny, ze kterých jsme museli za 100 minut uvařit soutěžní jídlo.
Své slovo dostala i Tereza, která akci zaštiťovala. Rozdělili nás do čtyř skupin a my se vydali obhlédnout suroviny.
Mezi ně patřilo následující: celé kuře, brambory, mrkev, řepa, špenát, polníček, med, červená čočka, hořčice, máslo, olivový olej, rostlinný olej, vývar, bílé víno, šalotky, česnek, tymián, bazalka, šalvěj a kopr.
Měla jsem štěstí a do týmu jsem se dostala s Lucií (Chez Lucie), Petrou (Bábovko) a Honzou (Sweet Little Something). Byli odvážní a tak jsme se pustili do kuřecí rolády plněné špenátem.
Kuřecí roláda plněná špenátem s karamelizovanou šalotkou.
A se šťouchanými bramborami s bylinkovým pestem.
Je vidět, že foťáky míváme po ruce :))
Roládu jsme pekli v alobalu.
A na ozdobu karamelizovaná mrkev na víně a medu.
Takhle už vypadalo naše soutěžní jídlo – kuřecí roláda plněná špenátem a karamelizovanými šalotkami s bramborovými noky s bylinkovým pestem a šalvějovým chipsem.
A protože jsem nefotila zas až tolik, další fotky přikládám díky Jakubu Stadlerovi z Instinktu.
A protože se celá akce dostala díky Veronice do Instinktu, tak si můžete recept na naši roládu přečíst :)
3 comments
vypadá to nádherně :) určitě vám to chutnalo
Jasně :)
[…] kdy jsem opět mohla potkat obdobně zaměřené jedince, jako jsem já – tedy foodbloggery. Při minulém setkání byl náš tým stvořen s Lucií, Petrou a Honzou. Náhodě se povedlo vytvořit tým lidí, kterým […]