Setkání foodbloggerů v Chefparade

by Meg

V neděli to budou dva týdny, co jsem se plná nadšení a také trochy nervozity vydala na setkání nadšenců do jídla ve škole vaření Chefparade. Uspořádali ho společně s Terezou (foodlover.cz) a sešlo se nás tam 17.

Šéfkuchař Radek Jakubec

Šéfkuchař Radek Jakubec

Uvítal nás šéfkuchař Radek Jakubec, který nám vysvětlil průběh odpoledne. Dostali jsme suroviny, ze kterých jsme museli za 100 minut uvařit soutěžní jídlo.

Tereza Sychrová - foodlover.cz

Tereza Sychrová – foodlover.cz

Své slovo dostala i Tereza, která akci zaštiťovala. Rozdělili nás do čtyř skupin a my se vydali obhlédnout suroviny.

Dostupné suroviny

Dostupné suroviny

Mezi ně patřilo následující: celé kuře, brambory, mrkev, řepa, špenát, polníček, med, červená čočka, hořčice, máslo, olivový olej, rostlinný olej, vývar, bílé víno, šalotky, česnek, tymián, bazalka, šalvěj a kopr.

Měla jsem štěstí a do týmu jsem se dostala s Lucií (Chez Lucie), Petrou (Bábovko) a Honzou (Sweet Little Something). Byli odvážní a tak jsme se pustili do kuřecí rolády plněné špenátem.

Honza při vykosťuje kuře

Honza vykosťuje kuře

Kuřecí roláda plněná špenátem s karamelizovanou šalotkou.

Lucka karamelizuje šalotku

Lucka karamelizuje šalotku

A se šťouchanými bramborami s bylinkovým pestem.

Petra připravuje pesto

Petra připravuje pesto

Příprava špenátu

Příprava špenátu

Je vidět, že foťáky míváme po ruce :))

Veronika Z Ghetta taky fotí ;)

Veronika Z Ghetta taky fotí ;)

Roládu jsme pekli v alobalu.

Plnění kuřete

Plnění kuřete

A na ozdobu karamelizovaná mrkev na víně a medu.

Karamelizování mrkve

Karamelizování mrkve

Takhle už vypadalo naše soutěžní jídlo – kuřecí roláda plněná špenátem a karamelizovanými šalotkami s bramborovými noky s bylinkovým pestem a šalvějovým chipsem.

Naše vítězné jídlo

Naše vítězné jídlo

A protože jsem nefotila zas až tolik, další fotky přikládám díky Jakubu Stadlerovi z Instinktu.

Vítězné foto (foto: Jakub Stadler, Instinkt)

Vítězné jídlo (foto: Jakub Stadler, Instinkt)

Tým číslo 1 (foto: Jakub Stadler, Instinkt)

Tým číslo 1 (foto: Jakub Stadler, Instinkt)

Konkurenční tým (foto: Jakub Stadler, Instinkt)

Tým číslo 3 při poradě (foto: Jakub Stadler, Instinkt)

Konkureční tým (foto: Jakub Stadler, Instinkt)

Tým číslo 4 a příprava talíře (foto: Jakub Stadler, Instinkt)

Příprava jídla (foto: Jakub Stadler, Instinkt)

Příprava jídla (foto: Jakub Stadler, Instinkt)

Výsledná jídla (foto: Jakub Stadler, Instinkt)

Výsledná jídla (foto: Jakub Stadler, Instinkt)

Výsledná jídla (foto: Jakub Stadler, Instinkt)

Výsledná jídla (foto: Jakub Stadler, Instinkt)

Výsledná jídla (foto: Jakub Stadler, Instinkt)

Výsledná jídla (foto: Jakub Stadler, Instinkt)

A protože se celá akce dostala díky Veronice do Instinktu, tak si můžete recept na naši roládu přečíst :)

Instinkt 44/XXII

Instinkt 44/XXII

You may also like

3 comments

Klariette 03. 11. 2013 - 22.31

vypadá to nádherně :) určitě vám to chutnalo

Reply
Meg 05. 11. 2013 - 20.07

Jasně :)

Reply
II. setkání foodbloggerů v Chefparade | Meg v kuchyni 28. 03. 2014 - 10.22

[…] kdy jsem opět mohla potkat obdobně zaměřené jedince, jako jsem já – tedy foodbloggery. Při minulém setkání byl náš tým stvořen s Lucií, Petrou a Honzou. Náhodě se povedlo vytvořit tým lidí, kterým […]

Reply

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc