Krémové řezy

by Meg
4 komentáře
Skvělé řezy složené z několika vrstev.

Suroviny:

  • 2 balíčky světlých BeBe sušenek
  • čokoládová poleva ( nebo 100g čokolády na vaření a 50g 100% tuku)

Těsto:

  • 2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžičky kakaa
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 250 ml mléka
  • 300 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku

Pudinkový krém:

  • 500 ml mléka
  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 100 g krupicového cukru
  • 150 g másla

Karamelový krém:

  • 1 konzerva Salka (předem povařená 2 hodiny ve vodě)
  • 250 g másla

Postup:

Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme asi na 180°C. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme kakao, olej, mléko a mouku s kypřícím práškem. Bílky ušleháme dotuha a opatrně vmícháme k těstu. Nalijeme do pekáče a pečeme asi 20 min.

Uvaříme pudink s oběma druhy cukru a necháme vychladnout. Poté ho smícháme se změklým máslem do hladkého krému, který naneseme na upečený a vychladlý korpus. Na krém poklademe sušenky.

Zkaramelizované mléko vyšleháme s máslem a potřeme jím sušenky. Uhladíme a přelijeme čokoládovou polevou, necháme vychladit.

Mohlo by se vám líbit

4 komentáře

andrea 18. 08. 2011 - 8.26 Reply
Meg 18. 08. 2011 - 10.21

Není problém, když ho znám… Ke mně se to tenkrát dostalo jen vystřižené a neřešila jsem odkud, takže díky :)

Reply
Andrea Krocova 20. 12. 2013 - 9.49

Prosim na jak velky plech se buchta dela? Dekuji.

Reply
Meg 27. 12. 2013 - 8.43

Myslím, že tohle bylo na normální plech do trouby :)

Reply

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc