Jahodový pohár s mascarpone

by Meg
14 komentářů

Vím, že už je tak trochu po sezóně, ale pokud ještě někde narazíte na pár pěkných jahod a budete mít po ruce třeba mascarpone (zvládl by to i tvaroh), tak můžete z trochy ingrediencí vykouzlit celkem pěkný dezert. Tedy to říkám já, protože mám doma vždy po ruce Amaretto a tahle sladká tečka s jeho využitím počítá.

JahodySuroviny:

  • kakaový korpus (viz níže)
  • mascarpone + smetana ke šlehání (jeden + jeden kelímek, k tomu cukr a vanilkový extrakt podle chuti)
  • silná káva + Amaretto
  • jahody

Postup:

Místo piškotů jsem využila recept na mikrovlnkový dortík od Sorted Food (Porcí jde podle velikosti udělat 6-8 ze dvou mascarpone a ze dvou smetan ke šlehání. Dortíky jsem pak potřebovala tři.). Na jeden hrnek je potřeba:

  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce cukru
  • na špičku nože prášku do pečiva
  • 1 lžíci kakaa
  • 1 malé vejce
  • 1 lžíci mléka
  • 1 lžíci oleje

Všechno smícháme a dáme do hrnků vymazaných máslem a vysypaných kakaem.

Dort před mikrovlnkouDáme do mikrovlnky a zapneme na plný výkon na 2 a 1/2 minuty. Ve velkém hrnku to vypadá asi takhle:

Upečený dortíkA v užším se dort trochu vyklube ven.

Upečený dortíkChvíli jsem ho nechala odstát a pak pomocí nože uvolnila od stran a vyklopila, po chvíli rozřízla a nechala úplně vystydnout.Nakrájený dortík

Na dno skleniček jsem pak vždycky dala plátek dortu, silně ho pokapala kávou s Amarettem, nastříkala na něj krém a narovnala jahody. A ještě jednou dokola :)

Jahodový pohár s mascarponeDezert, který lehce připomíná Tiramisu, ale s čerstvým ovocem přinese vítané osvěžení :)

14 komentářů
0

Mohlo by se vám líbit

14 komentářů

Kaya 09. 07. 2013 - 20.07

Recept na buchtu z mikrovlnky mám taky, ale ještě jsem neměla odvahu jí vyzkoušet. :D Ale tady se mi rýsuje slušná inspirace…

Reply
Meg 12. 07. 2013 - 7.56

No ona pokud se má jíst jen tak, tak je lepší ji sníst začerstva, dokud je ještě trochu teplá. Přijde mi pak dost tužší konzistence – proto tomu pomůže hojně kávy a Amaretta :)

Reply
Katka Hrncekvar 09. 07. 2013 - 21.21

Tiramisu alebo cheesecake v pohári! Je to super rýchlovka, aj keď pre nás už “zakázaná”, čo sa týka ingrediencií (najmä mliečnych produktov). Niečo podobné som robila prednedávnom na zákazku. Musím uverejniť na blogu ;-)

Reply
Meg 12. 07. 2013 - 8.01

Jasně, máš možnost tyhle mléčné produkty něčím nahradit? (I když se mi moc tohle slovo používat nechce.) Tak se budu těšit na recept :)

Reply
Saša 10. 07. 2013 - 7.51

No to je dokonale jednoduché, už jsem dala do mikrovlnky a skvěle se to povedlo!!

Reply
Meg 12. 07. 2013 - 8.02

Super, jsem moc ráda :)

Reply
Madla 11. 07. 2013 - 12.12

Hmmm, mini tiramisu ve skleničce. Vypadá to jako pro panenky, lehoune a svěže! Hned bych si dala!

Reply
Meg 12. 07. 2013 - 8.03

Jo, lehounké to bylo (pokud člověk nedá moc silné plátky korpusu) :) Díky :)

Reply
adkas 14. 07. 2013 - 8.28

vyzera to skvele….amaretto mozem veeeeelmi :) ….super inspiracia…..vdaka

Reply
Meg 22. 07. 2013 - 20.55

Já díky :)

Reply
Catalina 23. 07. 2013 - 18.15

Meg, to je zase nádhera! Nám ještě sem tam pár jahod vyraší, v nejhorším pak půjdu do supermarketu :D Z té první fotky na mě to léto přímo sálá!

Reply
Meg 01. 08. 2013 - 6.44

Děkuju :))

Reply
Terez (sweet melange) 24. 07. 2013 - 23.04

Všechno na tomto blogu vypadá úžasně a tenhle pohár obzvlášť. Úplně jsem dostala chuť :)

Reply
Meg 01. 08. 2013 - 6.44

Díky :)

Reply

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc