Brownies s bílou a hořkou čokoládou

by Meg
16 komentářů

Hezky vypadající brownies, které na první pohled zaujmou. Jsou první z řady brownies receptů, které jsem si nachystala k vyzkoušení. Chuťově byly dobré, jen bych řekla, že v nich bylo docela cítit i to máslo. Možná za to může fakt, že jsem pekáček vyložila pečícím papírem a trochu nám přišlo, že ze zespodu byly brownies lehce mastnější – možná by pomohlo, kdybych ho vymazala trochou másla a vysypala třeba kokosem…

Jinak ale byly vynikající, koneckonců, ještě aby nebyly, s půl kilem čokolády uvnitř… :)

Suroviny

  • 20 dkg bílé čokolády
  • 20 dkg hořké čokolády
  • 25 dkg másla
  • 300 g cukru (doporučuji silně ubrat)
  • 140 g hladké mouky
  • 4 vejce

Postup

Formu (nejlépe čtvercovou o straně 23 cm) vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 160°C. Do jedné misky nalámeme bílou a do druhé tmavou čokoládu. Ke každé přidáme polovinu másla a společně rozpustíme nad parou. Do každé misky pak přidáme polovinu cukru (podle mě teda do bílé nemusíme dávat skoro nic :) ) a dvě rozšlehaná vejce.

Do tmavé čokolády vmícháme 50g mouky a do bílé 90 g. Obě těsta nanášíme do formy po lžících, na střídačku vedle a na sebe. Pak můžeme ještě promíchat špejlí, aby vzniklo mramorování. Na obrázku je vidět, že jsem měla více bílé hmoty, protože pekáček, ve kterém se brownies pekly, byl větší než požadovaný a doma se naskytla ještě jedna tabulka bílé čokolády.

V předehřáté troubě pečeme 35 minut, až bílá hmota získá zlatavou kůrku.

Po vytáhnutí z trouby necháme úplně vychladnout a nakrájíme na čtverečky.

16 komentářů
0

Mohlo by se vám líbit

16 komentářů

Madla 07. 06. 2011 - 12.15

Tedy tvoje brownies vypadají naprsoto famózně. Hlavně se ti krásně podařila tmavá mozaika na bílém podkaldě, vypadá jako květiny. Brownies miluju ve všech podobách a je úžasné, jak se s ním dá experimentovat :-) Tak mnoho zdaru při dalším čokoládovém pečení!

Reply
Meg 12. 06. 2011 - 12.51

Díky, taky se mi líbilo, jaké vzory z toho samy vyšly :) Na brownies jsem už pošilhávala u tebe, budu muset ozkoušet další :)

Reply
Catalina 09. 06. 2011 - 8.41

Jedním slovem úžasné! Takové mramorování se mi ještě nikdy nepovedlo, klobouk dolů a tleskám, moc se mi to líbí :) Brownies zbožňuju (všechno s čokoládou je super :D) a ty tvoje vypadají prostě skvěle!

Reply
Meg 12. 06. 2011 - 12.52

Jojo, ještě aby to nebylo super, když je v tom půl kila čokolády :D Díky ti :)

Reply
vilemina 09. 06. 2011 - 22.51

Taky obdivuju krásné mramorování!
A vůbec pěkné stránky, přidala jsem si tě do Odkazovny.

Reply
Meg 12. 06. 2011 - 12.55

Díky,nápodobně, taktéž jsem hned přidala blog k odkazům :)

Reply
Amelie 11. 06. 2011 - 17.44

To vypadá úúúžasně, to musím zkusit!!

Reply
Meg 12. 06. 2011 - 13.24

Doporučuji, jen to není zrovna dvakrát dietní, no … :D

Reply
Alena 12. 06. 2011 - 10.34

Moc krásný a vyfešákovaný brownies! Jen se do něj zakousnout. ;-)
Meg, máš moc pěkný blog, už letím a dávám do oblíbených stránek. :-)

Reply
Alena 12. 06. 2011 - 10.43

Jsem to teda pitomec, já tě v oblíbených už mám! Asi jsem tady dlouho nebyla… To značí, jak se věnuji blogování, musím to napravit. Měj se moc hezky!

Reply
Meg 18. 08. 2011 - 10.50

Díky, díky :) já to zrovna teď dost zanedbávala, ale snad bude lépe :)

Reply
mat 08. 07. 2011 - 13.17

recept z apetitu….

Reply
Meg 18. 08. 2011 - 10.51

Možná, ale hlavně z nalepeného vystříhaného sešitu… Díky za upozornění.

Reply
Miška 20. 07. 2011 - 18.15

Vypadá to úžasně a ani ne moc náročně, takže bych to teoreticky mohla zvládnout i já :) Mimochodem krásné stránky, hrozně ráda se sem vracím :)

Reply
Meg 18. 08. 2011 - 10.52

Díky moc :) Všechno se dá zvládnout, když se chce :)

Reply

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc