Pěna z karamelové pomazánky Lotus

by Meg

Už jste někdy ochutnali pomazánky z karamelových sušenek Lotus? Přijde mi, že některé věci by mi měly zůstat utajeny. Dlouhou dobu jsem si třeba myslela, že mi nechutná arašídové máslo. Kdysi dávno jsem ho ochutnala, děsně hutné, divně slané a tak jsem si řekla, tohle fakt ne. Ale pak jsem ho po letech ochutnala a najednou jsem zjistila, že fakt jo. A třeba na palačinkách nebo lívancích s marmeládou… ach. A tak jsem vydržela celkem dlouho, než jsem otevřela skleničku pomazánky ze sušenek Lotus. Protože mi bylo jasné, že jak ji načnu, tak budu mít vážný problém…

Proto jsem se rozhodla, že ji nesním jen tak, namazanou na něčem. Že ji použiji do nějakého dezertu. Protože mi přišly dvě skleničky pomazánek (hladká i křupavá) a k tomu i recepty, tak jsem se rozhodla, že minimálně dva recepty vyzkouším.

Lotus pomazánky

Pěnu z hladké pomazánky.

Suroviny:

  • 200 g hladké pomazánky ze sušenek Lotus
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 3 bílky
  • smetana, zakysaná smetana a/nebo sušenky Lotus k podávání

Postup:

Pomazánku si rozehřejeme v mikrovlnce, aby se roztekla, a necháme vychladnout.

Lotus pomazánka

Mezitím vyšleháme tři bílky dotuha a poté je s pomazánkou zamícháme dohromady.

Lotus pomazánka a bílky

Vyšleháme šlehačku a jemně ji zamícháme do směsi.

Budoucí Lotus pěna

Pěnu rozdělíme do 4-6 misek/skleniček a necháme vychladit v lednici, ideálně do druhého dne.

Pěna z pomazánky z karamelových sušenek Lotus

Podáváme buď s kopečkem ušlehané smetany nebo se zakysanou smetanou, pokud máte rádi méně sladké.

Pěna z pomazánky z karamelových sušenek Lotus

A posypeme rozdrobenými sušenkami Lotus…

Pěna z pomazánky z karamelových sušenek LotusJe karamelová a sušenková a prostě božská. Jako samy sušenky Lotus. A přitom jemná … ideální dezert :)

You may also like

8 comments

Kuchařinka 20. 02. 2015 - 11.10

Když už je tu to Lotuskové téma, tak teda rozhodně doporučuju tenhle super dort: http://www.kucharinka.cz/karamelovo-smetanovy-dort-s-pekanovymi-orechy/ – je naprosto bezkonkurenční, myslim, že se mu horko těžko vyrovnávají i jakékoliv pečené dorty :)

Reply
Meg 23. 02. 2015 - 7.43

Jéééé, díky za tip, to jsem neměla vidět… :)

Reply
karolina 20. 02. 2015 - 14.55

Mnam Lotus natierku milujem hlavne Crunchy. Ale zasadne ju jem ako Nutellu po lyziciach. Tusim v zivote som ju na nic nenatrela. Ale tvoju Lotus penu spravim v lete. Dik za napad.
K

Reply
Meg 23. 02. 2015 - 7.43

Tak to já se zatím stále snažím neužírat a docela to jde :D

Reply
Mexa Zee 20. 02. 2015 - 15.16

Já tuhle pomazánku mám doma a na to jak strašně miluju ty sušenky, tak ta pomazánka mi nejede. tak asi zkusím tvůj recept, ten totiž vypadá moc dobře. :)

Reply
Meg 23. 02. 2015 - 7.48

Tak to je zvláštní, zatím každý, koho znám a miluje sušenky, miloval i tuhle pomazánku :) Ale doufám, že pěna bude chutnat :)

Reply
Alena 16. 10. 2022 - 14.30

Trochu jsem práci s pěnou vylepšila, jen ve skleničce mi připadala moc obyčejná. Silikonové polokoule jsem vylila čokoladou, po ztuhnutí vložila sušenkovou pěnou a pevně uzavřela kolečkem piškotového plátku( klidně bych dala kulatou sušenku, ale byl upečený piškot na roládu. ) Mělo to úspěch

Reply
Meg 20. 10. 2022 - 13.32

Bezva nápad! díky :)

Reply

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc