Hezky vypadající brownies, které na první pohled zaujmou. Jsou první z řady brownies receptů, které jsem si nachystala k vyzkoušení. Chuťově byly dobré, jen bych řekla, že v nich bylo docela cítit i to máslo. Možná za to může fakt, že jsem pekáček vyložila pečícím papírem a trochu nám přišlo, že ze zespodu byly brownies lehce mastnější – možná by pomohlo, kdybych ho vymazala trochou másla a vysypala třeba kokosem…
Jinak ale byly vynikající, koneckonců, ještě aby nebyly, s půl kilem čokolády uvnitř… :)
Suroviny
- 20 dkg bílé čokolády
- 20 dkg hořké čokolády
- 25 dkg másla
- 300 g cukru (doporučuji silně ubrat)
- 140 g hladké mouky
- 4 vejce
Postup
Formu (nejlépe čtvercovou o straně 23 cm) vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 160°C. Do jedné misky nalámeme bílou a do druhé tmavou čokoládu. Ke každé přidáme polovinu másla a společně rozpustíme nad parou. Do každé misky pak přidáme polovinu cukru (podle mě teda do bílé nemusíme dávat skoro nic :) ) a dvě rozšlehaná vejce.
Do tmavé čokolády vmícháme 50g mouky a do bílé 90 g. Obě těsta nanášíme do formy po lžících, na střídačku vedle a na sebe. Pak můžeme ještě promíchat špejlí, aby vzniklo mramorování. Na obrázku je vidět, že jsem měla více bílé hmoty, protože pekáček, ve kterém se brownies pekly, byl větší než požadovaný a doma se naskytla ještě jedna tabulka bílé čokolády.
V předehřáté troubě pečeme 35 minut, až bílá hmota získá zlatavou kůrku.
Po vytáhnutí z trouby necháme úplně vychladnout a nakrájíme na čtverečky.
16 comments
Tedy tvoje brownies vypadají naprsoto famózně. Hlavně se ti krásně podařila tmavá mozaika na bílém podkaldě, vypadá jako květiny. Brownies miluju ve všech podobách a je úžasné, jak se s ním dá experimentovat :-) Tak mnoho zdaru při dalším čokoládovém pečení!
Díky, taky se mi líbilo, jaké vzory z toho samy vyšly :) Na brownies jsem už pošilhávala u tebe, budu muset ozkoušet další :)
Jedním slovem úžasné! Takové mramorování se mi ještě nikdy nepovedlo, klobouk dolů a tleskám, moc se mi to líbí :) Brownies zbožňuju (všechno s čokoládou je super :D) a ty tvoje vypadají prostě skvěle!
Jojo, ještě aby to nebylo super, když je v tom půl kila čokolády :D Díky ti :)
Taky obdivuju krásné mramorování!
A vůbec pěkné stránky, přidala jsem si tě do Odkazovny.
Díky,nápodobně, taktéž jsem hned přidala blog k odkazům :)
To vypadá úúúžasně, to musím zkusit!!
Doporučuji, jen to není zrovna dvakrát dietní, no … :D
Moc krásný a vyfešákovaný brownies! Jen se do něj zakousnout. ;-)
Meg, máš moc pěkný blog, už letím a dávám do oblíbených stránek. :-)
Jsem to teda pitomec, já tě v oblíbených už mám! Asi jsem tady dlouho nebyla… To značí, jak se věnuji blogování, musím to napravit. Měj se moc hezky!
Díky, díky :) já to zrovna teď dost zanedbávala, ale snad bude lépe :)
recept z apetitu….
Možná, ale hlavně z nalepeného vystříhaného sešitu… Díky za upozornění.
Vypadá to úžasně a ani ne moc náročně, takže bych to teoreticky mohla zvládnout i já :) Mimochodem krásné stránky, hrozně ráda se sem vracím :)
Díky moc :) Všechno se dá zvládnout, když se chce :)
http://apetitonline.cz/recepty/1921-mramorove-brownies.html