Brownies cupcakes s arašídovo-karamelovým krémem

by Meg

Je léto, vedro, a proč si třeba neupéct něco dobrého a hříšného? Já vím, málokomu se chce stát v tomhle teple u trouby, ale věřím, že podobných šílenců, jako jsem já, je na světě víc. Teda konkrétně tyhle cupcakes jsem pekla v zimě, no, a teď se mi přimotaly do cesty jejich fotky. Přece je sem musím přidat, no ne? Zvlášť když doma vyprovokovaly skoro hádku.

Protože má moje ségra fakt ráda brownies s lentilkami, které peču podle tohohle receptu, rozhodla jsem se je trochu inovovat. Abych je nedělala pořád stejně. A vznikly z toho cupcakes.

Suroviny:

  • 200 g hořké čokolády
  • 125 g másla
  • 4 vejce
  • 1 hrnek třtinového cukru (cca 250 ml)
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1lžička prášku do pečiva
  • 100 g bílé čokolády
  • lentilky (nemusí být)

na krém:

  • máslo
  • karamelizované Salko
  • arašídové máslo

na ozdobu:

  • M&M’s nebo lentilky

Postup:

Čokoládu nalámeme do misky a dáme ji spolu s máslem do vodní lázně.

Rozpustíme čokoládu s máslemRozpustíme.

Rozpuštěná čokoládaVajíčka vyklepneme do mísy a přidáme třtinový cukr.

Vejce a cukrVyšleháme do světlé pěny.

Vyšlehaná vajíčkaPřidáme zchladlou čokoládovou směs, kakao, mouku a prášek do pečiva.

Základ těstaZamícháme a přidáme nasekanou bílou čokoládu.

Těsto s bílou čokoládouTěstem naplníme košíčky na pečení.

Naplněné košíčkyA upečeme při cca 170°C 15-20 minut – dle velikosti košíčků a naší trouby, je potřeba si hlídat vzhled.

Upečené košíčkyPo upečení košíčků jsem se pustila do krému. Začala jsem jako vždy, šlehala máslo s karamelovým Salkem, ale přidala jsem k němu několik lžic arašídového másla. Nejdřív jen trochu a pak jsem přidávala. Nepatřím totiž mezi jeho typické příznivce, ale tady mi jeho chuť vyloženě sedla. Takže jsem jich přidala víc, než bylo původně v plánu :)

Krém jsem pak nastříkala na budoucí cupcakes a ozdobila ho buď celými nebo posekanými M&M’s.

Brownies cupcakes s arašídovo-karamelovým krémemCelá rodina jásala – krém chutnal, a dokonce hlavně dědovi, který chodil k misce pro zbytky. Bohužel až na maminku, která je silná odpůrkyně arašídového másla, a které jsem musela nechat pár neozdobených kousků. Ani tenhle krém ji nedokázal zlomit, achjo. (Zato mě ano!)

Brownies cupcakes s arašídovo-karamelovým krémem

Pořád asi nebudu pojídač samotného arašídového másla, ale ve vhodně zvolené kombinaci… za mě mu říkám jasné ano :) A tyhle brownies cupcakes, ty do této kombinace rozhodně počítám.

You may also like

27 comments

Esmé 07. 08. 2013 - 15.23

Ta úvodní první fotka ( a vlastně i poslední) je úplně luxusní, evokovalo mi to Karlíka a továrnu na čokoládu :D :-)

Reply
Meg 21. 08. 2013 - 20.31

Díky :D

Reply
Madla 08. 08. 2013 - 9.50

Jojo, přesně, Karlík a továrna na čokoládu a Meg a továrna na výrobu slin :-) vypadají luxusně, určitě je vyzkouším někdy v zimních časech, jen ten krém asi udělám jen karamelový, protože jsem (stejně jako tvoje maminka) taky odpůrkyně arašídového másla.
Jsou fakt nádherné!

Reply
Meg 21. 08. 2013 - 20.35

Jéé, díky ;) Hele, já ho dřív taky vůbec nemusela… a tady v tom jsem mu začala přicházet na chuť :))

Reply
fabunka 10. 08. 2013 - 7.29

Skvělé, myslím, že brzy vyzkouším:)

Reply
Meg 21. 08. 2013 - 20.44

Díky, případné reakce sem :D

Reply
B* 11. 08. 2013 - 7.02

Vypadají úchvatně!

Reply
Meg 21. 08. 2013 - 20.47

Děkuji :)

Reply
westruše 19. 08. 2013 - 11.34

tak to sedí Meg a továrna na výrobu slin :-)
také si někdy připadám jak Pavlovův pes, když to tady všechno vidím.

Reply
Meg 21. 08. 2013 - 21.00

:D díky! :D

Reply
Kaja 20. 08. 2013 - 15.34

A když je pečeš jako brownies tak jen těsto naliješ do menšího plechu?

Reply
Meg 21. 08. 2013 - 21.02

Přesně tak :) mám takový vhodný čtvercový :) Většinou jsou ty formy cca 24×24 cm :)

Reply
Jennifer Buffay 31. 08. 2013 - 19.40

Tak to vypadá božsky.S tímto dezertem bych asi byla v sedmém nebi.Rozhodně recept musím vyzkoušet,ale bojím se,že to sním všechno narázXDD

Reply
Meg 04. 09. 2013 - 8.33

Haha, to bys nedala, je to velmi syté :D

Reply
Jennifer Buffay 05. 09. 2013 - 10.53

To by ses divila,když je přede mnou dobré jídlo,tak tam moc dlouho nevydrží=D

Reply
Meg 15. 09. 2013 - 19.25

I když je ho fááákt hodně? :D

Reply
Julie 20. 09. 2013 - 15.53

Ahoj :) Tak jsem zrovna dopekla a je to dokonalé..;) Jen mi trochu spadly, nevím, kde je chyba, ale i tak jsou výborné..:)

Reply
Meg 03. 10. 2013 - 8.48

No, brownies těsto vždycky trochu spadne, ale to se dá zakrýt krémem :)) Díky, jsem ráda!

Reply
Kristýna 08. 10. 2013 - 13.13

Dobrý den Meg,
měla bych dotaz, netýká se to přímo brownies, ale určitě budete znát odpověď.
Už týden projíždím různé recepty na muffiny a občas narazím, že přidávají do těsta yogurt, zakysanou smetanu nebo čistě smetanu. Já mám zkušenosti jen s jednoduchými muffiny bez těchto přídavných látek. Mám v plánu na víkend na oslavu udělat muffiny a chtěla bych je trochu vylepšit, tak by mě zajímalo, jestli se ty muffiny tou smetanou vylepší, nebo jestli to ani není poznat. Někde jsem četla,že jsou snad vláčnější. Nechtěla bych je pokazit, tak prosím o radu. Děkuju předem

Reply
Kristýna 08. 10. 2013 - 17.51

Teď koukám, že máte recept na muffiny právě se zakysanou smetanou, tak jestli byste mi mohla dát info jaký je v těch muffinech rozdíl. Děkujuuu

Reply
Meg 09. 10. 2013 - 6.33

Dobrý den, mně osobně přijde, že muffiny s přídavkem zakysané smetany, na které tu mám recept, mají vláčnější konzistenci, chutnají nám víc :) Ale receptů je nepřeberně… Když jsem naposledy tyhle (http://vareni.ritta.cz/moucniky/cokoladove-muffiny/) donesla do práce, jen se zaprášilo :)

Reply
Misa 11. 01. 2014 - 10.12

Prosim,kolik masla do kremu??? Nemam s tim zkusenosti

Reply
Meg 13. 01. 2014 - 12.35

Myslím, že jsem ho dělala z celé kostky :)

Reply
Lucie 23. 11. 2014 - 15.11

Zaujal mne recipe na krém :) prosím je možné mi napsat poměr všech tří surovin, cca :) ? Děkuju :)

Reply
Meg 25. 11. 2014 - 12.43

Jasně, z receptu to nepřímo vyplývá – šlehat jedno máslo s jedním zkaramelizovaným Salkem a přidat několik lžic arašídového másla – podle chuti :)

Reply
Kristýna 15. 08. 2016 - 9.27

Dobrý den Meg,
co se týče krému, chtěla bych se zeptat jestli jste použila přímo karamelové salko, anebo to klasické, které jste zkaramelizovala varem? Použila jste totiž oba výrazy, zároveň bych se chtěla zeptat, jaký by v tom byl rozdíl.
Děkujo za odpověď

Reply
Meg 02. 11. 2016 - 7.46

Dobrý den, doma používáme obě varianty, ale radši mám popravdě to kupované. Ve většině případů mi přijde hustší než kdybych ho připravovala doma.

Reply

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc