Suroviny:
- 50 dkg kuřecích prsou
- 1/4 hrnku škrobové moučky
- 1 paprika (nejlépe silnostěnná)
- 1 cibule
- 4 plátky ananasu (z konzervy)
- 3 lžíce octa
- 4 lžíce cukru
- 4 lžíce kečupu
- 5 lžic vody
- 2 lžíce škrobové moučky
Postup:
Kuřecí maso nakrajíme na větší kousky a obalíme je ve škrobové moučce. V kastrolku si rozpálíme větší množství oleje, maso do něj postupně dáváme, aby se na povrchu zatáhlo a uvnitř zůstalo šťavnaté. Z vnějšku osmažené kousky dáme na papírovou utěrku.
Na podobně velké kousky nakrájíme i papriku, cibuli a ananas. Rozpálíme si pánev, nejlépe wok, a kápneme na ni trochu oleje. Vhodíme cibuli a papriku, krátce orestujeme a přidáme ananas. Ochutíme octem (použila jsem balsamico), cukrem (použila jsem hnědý třtinový) a kečupem. Asi minutu promícháme, přidáme maso a pár minut smažíme, aby se maso propeklo. Nakonec smícháme vodu se škrobovou moučkou a zalijeme tím směs. Podáváme s rýží.
2 comments
Prave jsem dovarila… VYBORNY! :-)
Super! :)