Sweet & Sour Chicken…

by Meg
… alias sladkokyselé kuře se zeleninou. Video návod v angličtině, podle kterého jsem vařila, je ZDE.

Suroviny:

  • 50 dkg kuřecích prsou
  • 1/4 hrnku škrobové moučky
  • 1 paprika (nejlépe silnostěnná)
  • 1 cibule
  • 4 plátky ananasu (z konzervy)
  • 3 lžíce octa
  • 4 lžíce cukru
  • 4 lžíce kečupu
  • 5 lžic vody
  • 2 lžíce škrobové moučky

Postup:

Kuřecí maso nakrajíme na větší kousky a obalíme je ve škrobové moučce. V kastrolku si rozpálíme větší množství oleje, maso do něj postupně dáváme, aby se na povrchu zatáhlo a uvnitř zůstalo šťavnaté. Z vnějšku osmažené kousky dáme na papírovou utěrku.

Na podobně velké kousky nakrájíme i papriku, cibuli a ananas. Rozpálíme si pánev, nejlépe wok, a kápneme na ni trochu oleje. Vhodíme cibuli a papriku, krátce orestujeme a přidáme ananas. Ochutíme octem (použila jsem balsamico), cukrem (použila jsem hnědý třtinový) a kečupem. Asi minutu promícháme, přidáme maso a pár minut smažíme, aby se maso propeklo. Nakonec smícháme vodu se škrobovou moučkou a zalijeme tím směs. Podáváme s rýží.

You may also like

2 comments

Blanka 05. 07. 2014 - 18.06

Prave jsem dovarila… VYBORNY! :-)

Reply
Meg 10. 07. 2014 - 13.42

Super! :)

Reply

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc