Kuřecí rarášci

by Meg

Zase jsem jednou zalistovala v rodinné kuchařce a vybrala jsem jídlo, které jsme jako děti milovaly. Co si vlastně budu nalhávat, když jsem minule přijela k našim a řekli mi, že mají na oběd rarášky, jestli si dám taky, zajásala jsem a nadšeně souhlasila, takže ta láska platí doteď. A když jsem je tak dlouho neměla, rozhodla jsem se, že je nachystám na jídlo i doma a o recept se podělím. Možná, že je taky máte za klasiku a děláváte je naprosto běžně… ale kdyby vám náhodou tento recept do sbírky chyběl, tady je!

Kuřecí maso, nakrájené na drobné kousky, naložené a usmažené v těstíčku. Nejčastěji se k němu podávají vařené brambory, moc dobrý je ale k těmto raráškům i třeba zeleninový salát. A psst – tatarka snad nikdy nesmí chybět!

Suroviny:

Na rarášky:

  • 2 vejce
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 dcl piva
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 velká kuřecí prsa (nebo cca 500 g vykoštěných kuřecích stehenních řízků)
  • sůl, pepř
  • rostlinný olej (např. řepkový) na smažení

K podávání:

  • zelenina nebo zeleninový salát dle chuti
  • vařené brambory
  • tatarská omáčka

Postup:

Vejce, hořčici, sojovou omáčku, pivo, škrob i mouku spolu dobře v míse promícháme / prošleháme. Lehce osolíme a opepříme.

Suroviny na těstíčko

Přidáme na menší kostičky nakrájené kuřecí maso, promícháme a necháme v lednici minimálně hodinu odležet (ideálně až tři hodiny).

Kuřecí maso na kostičky

Na pánvi si rozpálíme olej a na středním plameni smažíme rarášky – vždy si směs v míse promícháme a lžící naneseme do pánve, abychom nabírali maso i s těstíčkem.

Smažení rarášků

Rarášky smažíme z obou stran do zlatova, pak je osušíme na papírových utěrkách.

Osušení masa na utěrkách

Během smažení si můžeme nachystat přílohu – uvaříme brambory nebo připravíme třeba zeleninový salát.

Zeleninový salát

Kuřecí rarášky podáváme třeba takto se salátem a trochou tatarské omáčky.

Kuřecí rarášci

Nebo, v té “obyčenější” variantě, je podáváme prostě s vařenými bramborami.

Kuřecí rarášci

Musím říct, že obě verze stojí za to – a možná je úplně nejlepší je zkombinovat. Trochu brambor, čerstvá zelenina, rarášky… a samozřejmě i ta tatarka :))

Kuřecí rarášci

You may also like

4 comments

Nada 05. 03. 2017 - 21.23

Dělávám je taky a často. Jen je nakládám maličko jinak. Dává pouze bílek, sojovou omáčku, koření Gyros asolamyl. Nechávám uležet přes noc. S tatarkou a pečenými bramborami to nemá chybu. Zdravím, Nada

Reply
Meg 17. 03. 2017 - 9.13

Díky za tip :)

Reply
Veronika 19. 03. 2017 - 12.46

Ahoj Meg, vyzkoušeli jsme, marináda nám vyšla trochu řidší, takže příště více škrobu, ale byly výborné a určitě budeme opakovat. Nakládala jsem den předem a dnes jsme jen osmažili po návratu z dětského hřiště. Než jsem udělala bramborovou kaši, byly hotové a mohli jsme jíst. Díky za recept.

Reply
Meg 23. 03. 2017 - 11.42

Ahoj, jsem ráda, že to chutnalo! :) Jasně, škrob je potřeba asi doladit i podle velikosti vajec… ale super! DOstala jsem na ně znovu chuť… :)

Reply

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc