Surovina: červená cibule

Pečená zelenina se zakysanou smetanou

Pečená zelenina se zakysanou smetanou

Jednoduché jídlo, které bych mohla jíst snad pořád. Pečená zelenina se dělá skoro sama, je potřeba ji jen na začátku nakrájet. Většinou prostě vyberu z lednice cokoliv, co mi pasuje k sobě, a upeču. Protože je zima, používám rajčata z plechovky, ale v létě bych rozhodně vzala ta čerstvá, sladká a šťavnatá. Moje základní verze je hodně podobná ratatouille. Má v sobě lilek, cuketu, papriky, rajčata, cibuli a bylinky. Někdy přidávám i česnek, ale tentokrát jsem připravila jemnější variantu. (Pokračování textu…)

Rajčatová polévka s klobásou a kukuřicí v mexickém stylu

Rajčatová polévka s klobásou a kukuřicí v mexickém stylu

Taky patříte k těm, co si radši užívají léto než zimu? Pohled na bílou pokrývku za oknem mě sice tak trochu potěší, ale přiznám se, že jinak to zimní počasí moc nemusím… Tak mám na talíři aspoň vyloženě letní, barevnou, ale také hřejivou polévku. Je plná toho, co mám ráda, a navíc si pokaždé její chuť můžu trochu uzpůsobit. Variant podávání polévky je snad nespočet :) Rozhodně v ní nesmí chybět klobása a kukuřice, a k podávání zakysaná smetana a tortillové chipsy. Ale to avokádo, sýr a koriandr jsou tak skvělé přílohy k polévce, že jsem je taky nemohla vynechat. (Pokračování textu…)

Domácí holandské řízky s jednoduchým bramborovým salátem

Domácí holandské řízky s jednoduchým bramborovým salátem

I když toho moc v poslední době nestíháme a vévodí u nás co nejrychlejší jídla, dostali jsme nedávno chuť na holandské řízky. Mleté řízky se sýrem, extra šťavnaté, obalované v trojobalu a podávané s bramborovým salátem. Takové, jaké dělává náš děda. A tak jsem dědečka honem urgovala na whatsappu (jo, ke svým 80. narozeninám dostal smartphone a píšeme si a posíláme fotky!), aby mi pomohl s receptem. Děda samozřejmě nezklamal, a tak vám můžu přiblížit právě ty jeho holandské řízky, které od malička miluju. (Pokračování textu…)

Pikantní houbovo-paprikový guláš

Pikantní houbovo-paprikový guláš

Pořád vám ještě všechny ty houby nelezou ušima? Já jsem musela konečně doma vyzkoušet jídlo, které dělá z hub můj děda každičký rok. Houbový guláš. A tedy spíše houbovo-paprikový, verze s paprikami mi totiž odmala vždycky chutnala víc. Je bezvadný a jedl ho i manžel, který houby moc nemusí :)

Upotřebíte všudypřítomné houby a pikantnost guláše vás v tomhle počasí krásně zahřeje.

(Pokračování textu…)


Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít