Likérový beránek

Likérový beránek

Receptů na beránky je určitě spousta. My jsme také dělali na Velikonoce různé druhy, pak se naše hledání na chvíli ustálilo u beránka ananasového a pak to na plné čáře vyhrál beránek z těsta s vaječným likérem.

Množství tohoto těsta je jako na bábovku (kterou také dost často děláme), což znamená, že do (naší) formy se musí nalít jen část.

Zbytek se dá třeba nalít do bábovičkových forem, takové se dnes pekly s beránkem tři:

Recept je snadný a rychlý, takže pokud se rozhodnete ho vyzkoušet, tak se u toho nenatrápíte:

Suroviny:

  • 125 g polohrubé mouky
  • 125 g škrobové moučky
  • 1 kypřící prášek
  • 250 g moučkového cukru
  • 2 balení vanilkového cukru
  • 5 vajec
  • 250 ml oleje
  • 250 ml vaječného likéru

Postup:

Všechny suroviny dejte do mísy a krátce prošlehejte ručním šlehačem, až se vše dobře spojí. Těstem naplňte buď bábovkou nebo beránčí formu (či její část), hlavně ji předtím dobře vymažte a vysypejte. Pečte při teplotě 180°C, dozlatova (cca 60 minut, ale vždycky záleží na formě a troubě).

I když se tu možná ještě do Velikonoc objeví něco na zpracování vajíček (co třeba taková oblíbená vaječná tlačenka?) tak Vám přeji hezké svátky, užijte si je hlavně ve zdraví! ;)

Máte dotaz, chcete napsat jak Vám chutnalo nebo nechutnalo? Tady můžete zanechat komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít