Těsto na palačinky:
- 4 vejce
- 1/2 l mléka
- 1 polévková lžíce cukru
- 1 kávová lžička soli
- 50 g rozpuštěného másla
- 250 g hladké mouky
Vše smícháme a necháme odležet v lednici 1-2 hodiny. Poté smažíme tenké palačinky.
Karamel:
- 5 lžic vody
- 2 lžíce cukru
- 30 g másla
- 2 dcl ovocné šťávy ( v originálním receptu je to pomerančová, ja měla po ruce ale jen jahodový kompot…)
Postup:
Rozehřejeme si pánev s vodou, až se začne vařit, nasypeme do ní cukr a necháme trochu svařit, až se začne tvořit hodně bublinek, přidáme máslo a necháme zkaramelizovat. Poté zalijeme šťávou, dobře rozmícháme a necháme lehce zhousnout. Palačinky přeložíme dvakrát napůl a vložíme do karamelové omáčky. Podáváme například se zmrzlinou a ovocem, ještě přelijeme zbytkem omáčky.