Variace na palačinky Crêpes Suzette

by Meg
… v jahodovém karamelu a se zmrzlinou.

Těsto na palačinky:

  • 4 vejce
  • 1/2 l mléka
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 1 kávová lžička soli
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 250 g hladké mouky

Vše smícháme a necháme odležet v lednici 1-2 hodiny. Poté smažíme tenké palačinky.

Karamel:

  • 5 lžic vody
  • 2 lžíce cukru
  • 30 g másla
  • 2 dcl ovocné šťávy ( v originálním receptu je to pomerančová, ja měla po ruce ale jen jahodový kompot…)

Postup:

Rozehřejeme si pánev s vodou, až se začne vařit, nasypeme do ní cukr a necháme trochu svařit, až se začne tvořit hodně bublinek, přidáme máslo a necháme zkaramelizovat. Poté zalijeme šťávou, dobře rozmícháme a necháme lehce zhousnout. Palačinky přeložíme dvakrát napůl a vložíme do karamelové omáčky. Podáváme například se zmrzlinou a ovocem, ještě přelijeme zbytkem omáčky.

You may also like

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc