5,6K
Milovnice jídla, máma od rodiny, programátorka, která žije v Pardubicích. Když je čas a nálada, miluju strávit půl dne v kuchyni a stvořit něco, co bude chutnat všem okolo. Zbožňuju maso, zeleninu a polévky. Ale užívám si i pečení dortů a zákusků, které ode mě všichni vyžadují :) Díky dětem už nemám tolik času na dlouhodobé vyvařování, ale to neznamená, že se vzdávám své lásky, vaření pokrmů z celého světa.
1 comment
Dobrý den, narazila jsem na Vaše stránky a na tuto možnost se na Vás obrátit s dotazem.
Teprve začínám s pečením dortů a učím se . Mám za sebou jen dva výtvory :-) , a myslím, že se mi podařili opravdu nad očekávání. Avšak u obou dortů jsem zvolila krém šlehačkovo masscarponne . Chtěla jsem krém lehký a ne moc sladký . Nyní bych chtěla zkusit i jiné krémy ale máslového se tak trochu bojím pro jeho těžkost. Přesto upoutal mou pozornost a říkám si , že je třeba vyzkoušet i něco jiného. Zaujal mě bílkovo máslový krém. Než se však do něčeho pustím studuji rady a postupy na internetu. A tady vzniká můj dotaz. Narazila jsem na dva různé postupy 1/ kdy se zahřívají ve vodní lázni bílky s cukrem , a 2/ kdy se z vody a cukru uvaří sirup , který se pak pomalu vmíchává do už našlehaného bílkového sněhu. Krémem mám v plánu dort jak proložit , tak i potáhnout a nazdobit. Mohla by jste mi s tím prosím poradit ? Mnohokrát Vám děkuji Denisa.