Když jsem se na sobotním nákupu zastavila pro čerstvé ovoce, do oka mi padly broskve a meloun. Přibalila jsem k tomu dva balíčky marshmallows a konečně z nich vyzkoušela udělat pěnu. Nigella Lawson ji takto dělá čokoládovou, ale já jsem se inspirovala jahodovou pěnou u Martinky (Dulce de Leche) a udělala ji z broskví.
Suroviny:
- 250 g nakrájených broskví (nechala jsem se slupkou, zdá se, že to ničemu nevadilo)
- 150 g marshmallow bonbonů
- 1 kelímek smetany ke šlehání
Postup:
Tato pěna je úžasná tím, jak chutná, i tím, jak je její příprava jednoduchá. Ovoce rozmixujeme a zahřejeme spolu s marshmallow na mírném ohni.
Bonbony se musí rozpustit, ale směs by se neměla vařit, aby nám výsledná hmota zželírovala.
Když se všechny bonbóny rozpustí, hrnec odstavíme a hmotu necháme zchladnout. Ušleháme šlehačku a zlehka ji do hmoty vmícháme. Pěnu rozdělíme na jednotlivé porce (já měla naplněných 6 malých skleniček) a dáme vychladit do lednice.
Během pár hodin pěna ztuhne a my ji můžeme podávat, třeba s trochou nesladké šlehačky.
4 comments
Tak toto rozhodne vyskusam. Ja si na tuto penu u Martinky nepamatam. Akodobre, ze raz zacas sa nejake veci zopakuju. Myslim, ze by mi chutila aj jahodova aj coko verzia.
Jo jo, uz se na tu cokoladovou tez chystam :)
Vím, jak jsem se u té pěny rozplývala u Martinky, a tady se musím rozplývat taky :D Vypadá to báječně! Broskve zní vážně skvěle a s tou šlehačkou…mňam mňam mňam :D
Hh, diky :)