Tak nějak jsme u nás hodně začali fandit silikonovým formičkám na muffiny. A dlouho jsem taky měla v hlavě, že bych mohla udělat koblihy, i když mě moc nelákalo to smažení. A nakonec se zaseknu u videí na youtube – a natrefím na Jam Donut Muffins – a je rozhodnuto.
Nicko tam má spoustu videí, i na úžasně nezdravá jídla, ale tahle variace na koblihy je naštěstí pečená. Nakonec je obaluje ve skořicovém cukru, ale u nás padlo rozhodnutí o tvarohové šlehačce, takže ve výsledku jsou naše koblihomuffiny spíš cupcakes alá bavorské vdolečky.
Suroviny:
- 2 hrnky hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 175 ml podmáslí (nebo i mléka, kyšky)
- 1 velké vejce
- 80 ml oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 100 g másla
- 2/3 hrnku krupicového cukru (můžete ubrat)
- marmeláda na naplnění
- tvaroh
- smetana ke šlehání
- vanilkový cukr a moučkový cukr dle chuti
- hořká čokoláda dle chuti
Postup:
Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva a solí. V jiné nádobě si smícháme podmáslí, vejce, olej, vanilkový extrakt a rozpuštěné máslo. Nakonec do směsi zamícháme i cukr. Nalijeme do mísy s moukou a promícháme do hladka.
Troubu předehřejeme na 180°C. Připravíme si plech na muffiny a vyložíme ho formičkami. Do každé dáme trochu těsta a na to dáme lžičkou marmeládu. Překryjeme zbylým těstem.
Pečeme asi 20-25 minut, záleží na vaší troubě, prostě krásně dozlatova, a necháme vystydnout.
Navrch jsem připravila tvaroh se šlehačkou – nejprv jsem rozmíchala jeden vanilkový cukr v tvarohu, aby se rozpustil. Potom jsem ušlehala šlehačku, asi se lžící moučkového cukru, ale to musí každý osladit podle své chuti. Pak jsem obojí opatrně smíchala.
Tvarohový krém jsem nastříkala na muffiny, a ještě je posypala troškou hořké strouhané čokolády.
Protože venku bylo krásně, tak jsem se vydala s jedním talířem na vyfocení i ven.
Při každém kroku ven s námi musí i ta zlatíčka, co se strašně ráda vyvalují na sluníčku – ale teď nezůstaly v klidu.
Muffiny jsou totiž velmi přitažlivé i pro naše psíky. Koblihy nakonec připomínaly hlavně díky té marmeládě, ale ve spojení s tvarohem to byla vážně dobrá svačinka.
22 comments
Tak takové koblihové muffiny se mi moc líbí. Jak se najde příležitost, tak je hned udělám. Vypadají opravdu skvěle.
Díky, ať se povedou :)
Tak tomu se říká originální nápad :)))
Líbily se mi na první pohled, jak jsem viděla video :))
Teda meg, ty doslova válíš! Nejdřív takové dobré masíčko a te´d tkováhle sladká tečka. Poslední dobou mě strašně baví různé varice na cupcakes, takže je úplně jasné, že tvoje pečené vdolečky vyzkouším. I s tou tvarohovou šlehačkou, protože tyhlety krémy fakt miluju. Ještěže mám vlednici ze včera ještě špaldové cupcakes s bílou pařížskou šlehačkou, jinak bych se uslintala do bezvědomí :-)
Já mám tyhle krémy taky moc ráda, naposledy mascarpone se šlehačkou ve spojení s red velvet dortem :) Díky ti :)
Páni, tak tohle je něco úžasného! Máš je moc pěkně nazdobené a ještě jsou plněné, jupí :)) U těchto bych neváhala ani vteřinu!
Diky :)
Perfektne, to urcite vyskusam.
Díky, doporučuju :)
Delicious recipe! Thanks for sharing.
Thank you :)
Jsou úúúúúúúúúúúžasné!!!! Vyzkoušela jsem a nelze než chválit chválit chválit. Všichni si pošmakovali, muffiny zmizely takřka okamžitě a dámské osazenstvo by bez receptu neodešlo. Jsou vláčné, nadýchané, chuťově prostě dokonalé. Takže strašně moc díky, už patří do kuchařky na čestné místo :-)
Pani, diky moc :)
Peču z bezlepkové mouky a ne vždy se mi to povede, občas má těsto úplně jinou konzistenci ( jako v tomto případě) a jindy jde všechno parádně i z této mouky. Moje koblihové muffiny tedy vypadají jako takové “nádorky”, ale chutnají i tak skvěle!!
Jsem rada, ze se nakonec povedly – s bezlepkovym pecenim bohuzel (i kdyz vlastne nastesti) zkusenosti nemam, takze radit nemuzu.
Zkoušela jsem upéct, rodince naplnila oříškovým krémem a sobě povidly a byly výborné!! Děkuju za super recept! :)
Díky, jsem ráda, že to fungovalo! :)
Tento recept je opravdu výborný!!!! Mohu ho všem vřele doporučit :-).
Jsem moc ráda, že chutnalo :)
Nepochybně bych je spolykala na posezení, pravděpodobně lepší než koblihy. ;)
Musím se ale zeptat, jakým príma přístrojem jsi zdobila? Ta šlehačka má opravdu krásné tahy… :)
Díky – byla to určitě nějaká kovová špička v cukrářském sáčku, ale teď už přesně neřeknu, jaká :)