Kuchyně: Česká

Domácí holandské řízky s jednoduchým bramborovým salátem

Domácí holandské řízky s jednoduchým bramborovým salátem

I když toho moc v poslední době nestíháme a vévodí u nás co nejrychlejší jídla, dostali jsme nedávno chuť na holandské řízky. Mleté řízky se sýrem, extra šťavnaté, obalované v trojobalu a podávané s bramborovým salátem. Takové, jaké dělává náš děda. A tak jsem dědečka honem urgovala na whatsappu (jo, ke svým 80. narozeninám dostal smartphone a píšeme si a posíláme fotky!), aby mi pomohl s receptem. Děda samozřejmě nezklamal, a tak vám můžu přiblížit právě ty jeho holandské řízky, které od malička miluju. (Pokračování textu…)

Máslové rohlíčky a posvícenské koláčky bez kynutí

Máslové rohlíčky a posvícenské koláčky bez kynutí

Nejmilovanější z receptů na lahodné rohlíčky a koláčky, které jsou výborné s tvarohem, mákem i ořechovou náplní… Rozplývají se na jazyku ještě dva dny po upečení – tedy, pokud se samozřejmě dřív nesnědí, což je skoro samozřejmé. Na těsto se připraví jen kvásek, samotné kynutí těsta už neprobíhá a koláčky nebo rohlíčky se tvoří hned po uhnětení. 

V receptu sice píšu, že obalené rohlíčky a koláčky dáme na tác a necháme vychladnout, ale nedělám si žádné iluze. Pokud ochutnáte jeden ještě teplý, čerstvě obalený, nezůstane jen u něj! Mamka nás vždycky strašila, že nás po teplém kynutém sladkém bude bolet břicho, ale nikdy se tak nekonalo, takže do mě vždycky minimálně jeden kousek „omylem upadne“…

(Pokračování textu…)

Čalamáda ze zelí

Čalamáda ze zelí

Vím, že zavařovací sezóna už je tak nějak u konce, ale pro tuhle čalamádu se dá udělit výjimka. Děláme ji už dlouhá léta a recept na ni tu byl na blogu už od roku 2010. Tak jsem se rozhodla, že je potřeba ho trochu aktualizovat a zařídit lepší fotky :) Čalamáda je skvělá k masům, zapečeným bramborám a všem podobným jídlům. S klidem ji také můžete přidat do obložených baget či sendvičů.

(Pokračování textu…)

Pikantní houbovo-paprikový guláš

Pikantní houbovo-paprikový guláš

Pořád vám ještě všechny ty houby nelezou ušima? Já jsem musela konečně doma vyzkoušet jídlo, které dělá z hub můj děda každičký rok. Houbový guláš. A tedy spíše houbovo-paprikový, verze s paprikami mi totiž odmala vždycky chutnala víc. Je bezvadný a jedl ho i manžel, který houby moc nemusí :)

Upotřebíte všudypřítomné houby a pikantnost guláše vás v tomhle počasí krásně zahřeje.

(Pokračování textu…)

Podzimní omeleta s krémovými houbami

Podzimní omeleta s krémovými houbami

Pokud patříte k milovníkům hub, vaše srdce musí v poslední době nesmírně jásat. Však i můj Instagram a Facebook je plný ohromných košů hub všech možných druhů. Já sama jsem ostuda, ještě jsem letos na houbách nebyla, ale už jsem několikrát houby dostala. Čerstvé i zavařované. S těmi zavařovanými to mám jasné – z nich bude kulajda anebo hovězí roštěná na houbách. No a z těch čerstvých jsem si udělala například skvělou omeletu. (Pokračování textu…)


Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít