Suroviny:
těsto:
- 25 dkg polohrubé mouky
- 5 dkg másla
- 5 dkg cukru
- 125 ml mléka
- 2 dkg droždí
navrch:
- tvaroh (1-2 vaničky)
- 1 vejce
- vanilkový cukr, cukr
- ovoce
- drobenka
Postup:
Zaděláme kvásek, necháme vzejít a poté zpracujeme se zbytkem surovin v těsto. Uděláme z něj váleček, která přendáme na plech vymazaný máslem. Přehodíme přes něj čistou utěrku a necháme nakynout.
Poté rozválíme přes celý plech a na těsto rozetřeme ochucený tvaroh smíchaný s vejcem. Poklademe nakrájeným ovocem a posypeme drobenkou (stejné množství hrubé mouky, moučkového cukru a másla). Pečeme ve středně vyhřáté troubě, až budou okraje zlatavé.