Kynutý koláč s tvarohem a ovocem

by Meg
0 komentář
Osvědčená domácí klasika, do které se dá zpracovat jakékoliv sezónní ovoce, nejlépe švestky a broskve.

Suroviny:

těsto:

  • 25 dkg polohrubé mouky
  • 5 dkg másla
  • 5 dkg cukru
  • 125 ml mléka
  • 2 dkg droždí

navrch:

  • tvaroh (1-2 vaničky)
  • 1 vejce
  • vanilkový cukr, cukr
  • ovoce
  • drobenka

Postup:

Zaděláme kvásek, necháme vzejít a poté zpracujeme se zbytkem surovin v těsto. Uděláme z něj váleček, která přendáme na plech vymazaný máslem. Přehodíme přes něj čistou utěrku a necháme nakynout.

Poté rozválíme přes celý plech a na těsto rozetřeme ochucený tvaroh smíchaný s vejcem. Poklademe nakrájeným ovocem a posypeme drobenkou (stejné množství hrubé mouky, moučkového cukru a másla). Pečeme ve středně vyhřáté troubě, až budou okraje zlatavé.

Mohlo by se vám líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc