Kynutý koláč s tvarohem a ovocem

by Meg
0 komentář
Osvědčená domácí klasika, do které se dá zpracovat jakékoliv sezónní ovoce, nejlépe švestky a broskve.

Suroviny:

těsto:

  • 25 dkg polohrubé mouky
  • 5 dkg másla
  • 5 dkg cukru
  • 125 ml mléka
  • 2 dkg droždí

navrch:

  • tvaroh (1-2 vaničky)
  • 1 vejce
  • vanilkový cukr, cukr
  • ovoce
  • drobenka

Postup:

Zaděláme kvásek, necháme vzejít a poté zpracujeme se zbytkem surovin v těsto. Uděláme z něj váleček, která přendáme na plech vymazaný máslem. Přehodíme přes něj čistou utěrku a necháme nakynout.

Poté rozválíme přes celý plech a na těsto rozetřeme ochucený tvaroh smíchaný s vejcem. Poklademe nakrájeným ovocem a posypeme drobenkou (stejné množství hrubé mouky, moučkového cukru a másla). Pečeme ve středně vyhřáté troubě, až budou okraje zlatavé.

Mohlo by se vám líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít