Helenské rohlíčky

by Meg
0 komentář
Po shlédnutí Banátského dílu Kluků v akci ( odkaz ) se rodina shodla, že jeden z receptů je nutné vyzkoušet – a to Helenské rohlíčky:

Suroviny:

  • 1 kg hladké mouky
  • 150 g másla
  • 100 g sádla
  • 200 g krupicového cukru
  • kůra z 1 citronu (s klidem se dá vynechat, pokud vám její přehnané aroma někde vadí tak jako mě)
  • 1 lžička soli
  • 50 g droždí
  • asi 500 ml mléka
  • strouhaný kokos smíchaný s cukrem
  • instantní kakao
  • 2 vejce
  • 300 ml vody
  • 40 g vanilkového cukru

Postup:

Mouku v míse rozžmolíme s tukem, cukrem a citronovou kůrou. Dobře promícháme a ve směsi uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme ho trochou vlažného mléka a počkáme asi 10 minut, než vyběhne kvásek.

Pak přilijeme zbytek mléka a zaděláme těsto, které necháme pod utěrkou hodinu kynout (mělo by zdvojnásobit svůj objem).

Poté z těsta odkrajujeme kousky a tvoříme bochánky o velikosti pingpongových míčků, klademe je na pracovní desku a necháme opět vykynout.

Bochánky pak rozválíme do oválků-trojúhelníčků, posypeme kokosem smíchaným s cukrem nebo instantním kakaem a zarolujeme do tvaru rohlíčků. Na plechu je potřeme rozšlehanými vejci a pečeme dozlatova.

Mezitím, co se rohlíčky pečou, rozvaříme ve vodě cukr. Po upečení ještě horké rohlíčky tímto rozvarem potřeme.

Mohlo by se vám líbit

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc