Duhový dort

by Meg
72 komentářů

Je mi 26, ale stále ve mně dříme duše dítěte. Neumím si jinak vysvětlit to nadšení, které mě pokaždé chytlo, když jsem uviděla rainbow cake a jeho barvičky. Čím jasnější, tím lepší. A tak jsem si pořád plánovala, že si ho udělám na narozeniny. Nakonec jsem ho upekla k narozeninám své sestře. A doufám, že z něj byla aspoň z půlky tak nadšená jako já.

Receptů lze nalézt kupu, já jsem se tentokrát přiklonila k verzi těsta z BBC Good Food. Byla mi sympatická hlavně proto, že se nedělal sníh z bílků do těsta a všechno se jen v podstatě zamíchalo spolu. Recept byl na 20cm formu a i když tam napsali, že lze servírovat 18 kousků, tak jsem se rozhodla ho upéct do 26 cm formy. Z jeden a půl dávky. Byl obrovský, nešla mi ani zavřít přenosná forma na dorty, o které jsem si myslela, že je zbytečně vysoká.

Dokonce jsem si kvůli tomuhle dortu přikoupila druhou dortovou formu. Představa, že bych všech 6 placek ještě pekla s většími časovými rozestupy kvůli chladnutí a mytí jedné formy, je totiž dost hrozná. A taky jsem si dokoupila barvičky. No prostě samé důležité věci! :)

Připravené gelové barvyPočítejte s tím, že tenhle dort je náročnější. Jak surovinově, tak pracností. Pokud ho nepotřebujete enormní množství, tak se pusťte do původního množství z předchozího odkazu. Já tu přidávám přepočítané hodnoty, podle kterých jsem pekla ten obr dort. Původně se těsto míchá na třikrát a vždy se polovina odváží a každá část se obarví. Já jsem míchala těsto šestkrát.

Taky předem upozorňuji, že nenesu odpovědnost za barevné fleky na oblečení, obličeji, mixéru, lince, podlaze, utěrkách, … A příště bych přidala na krému. Ze 600 g sýra a půl litru šlehačky je toho na tenhle óbr dort ještě málo.

Suroviny:

na jednu placku o průměru 26 cm:

  • 94 g změklého másla
  • 168 g hladké mouky
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 velká vejce
  • 3/4 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 3/4 lžičky vanilkového extraktu
  • barvivo

na krém:

  • 400 g lučiny
  • 200 g mascarpone
  • 100-150 g moučkového cukru
  • vanilkový extrakt
  • 500 ml smetany ke šlehání

Postup:

Troubu předehřejeme na 180°C, dortovou formu (dortové formy) vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem, který můžeme ještě lehce potřít máslem. Všechny suroviny na jednu placku dáme do mísy a vyšleháme do hladka. (Nebo si můžeme nejprve vyšlehat máslo s cukrem, přidat vejce, extrakt, prášek do pečiva a sůl a na závěr zapracovat mouku.)

Dortové těstoVymíchané těsto obarvíme potravinářskou barvou a rozetřeme do formy. Jeden z triků k přípravě tohoto dortu je ponechání si zbytečku těsta. Tlápneme s ním na bílý talířek a další barvené hmoty tak můžeme porovnávat co do intenzity, ale také odstínu – například aby byl jasně viditelný rozdíl mezi žlutou a oranžovou.

Vzorky barevných těst

Modré těsto před pečením a po něm. Každý korpus pečeme 12-15 minut, podle trouby, prostě až začne trošku zlátnout, případně projde špejlovým testem.

Modrá vrstvaTo samé s červeným.

Červená vrstvaA fialovým.

Fialová vrstvaŽlutým…

Žlutá vrstva… oranžovým …

Oranžová vrstva… a zeleným.

Zelená vrstvaJakmile jsou všechny vrstvy upečené, necháme je vychladnout a vyndáme sýry na krém z lednice.

Vyklopíme je do šlehací mísy, aby měly při zpracování pokojovou teplotu. Poté přidáme cukr a vanilkový extrakt, krátce vyšleháme (ale rozhodně ne tak jako máslo! ).

Lučina, mascarpone, cukr a vanilkaUšleháme ze smetany šlehačku a zlehka ji postupně zamícháme do sýrů.

Krém se šlehačkou

Pak už můžeme začít vrstvit dort. Ujasníme si, v jakém pořadí jdou barvy duhy ;) a rozhodneme se, se kterou barvou začneme. Takže u mě fialová, krém, modrá, krém, zelená, …Skládání dortuPřípadné hrboly na korpusu je potřeba zarovnat a pak omést drobečky.

Ořezávání korpusuA takhle pak vypadají spojené všechny vrstvy.

Všechny vrstvy dortuPotřené první, tenkou vrstvou krému, která na sobě zachytí drobečky. Dort je pak potřeba dát na chvíli do lednice, aby na něm krém zatuhnul.

První vrstva krému na dortu

A pak ho potřít zbytkem krému. Tady je vidět, že by bylo ještš trochu krému třeba.

Druhá vrstva krému na dortuA vršek posypat lentilkami.

Posyp s lentilkamiPořád jsem si říkala, že je ta přepravka na dorty fakt vysoká, že to musí zvládnout. Nezvládla. Takže jsem ráda, že se našel ochotný zachránce, co mi ho přepravil v autě.

Pak už nastal den D, tedy den oslavy narozenin a já byla pověřená, abych dort rozkrojila. Prý se toho oslavenkyně bála… já ale taky :D

První ukrojený kus dortuTak jsem prostě zkusila ukrojit tenký kousek dortu… A najednou tu byly, všechny barevné vrstvy.

Ukrojený duhový dortJen mezi nimi mohlo být větší množství krému.

Duhový dortPoučení pro příště? Méně těsta, více krému a dort bude dokonalý. Údivový efekt je ale i takhle zaručen. Jasně barevnou verzi bych měla za sebou… Víte ale, jak krásné jsou ty pastelové? Nebo odstíny jedné barvy? Navíc by takto šlo obarvit snad jakékoliv světlé dortové těsto, takže příště bych vyzkoušela nějaké své osvědčené… Ať žijí barvičky! ;)

72 komentářů
2

Mohlo by se vám líbit

72 komentářů

Terezka 16. 02. 2014 - 14.22

Paráda. Já pekla obě verze, jak barvy duhy, tak odstíny barvy jedné.

http://tege.blog.cz/1304/viky-a-benikovi-k-6-narozeninam

http://tege.blog.cz/1210/duhovy-dort

Reply
Meg 27. 02. 2014 - 7.56

Ty jo, krásný!

Reply
Niki 28. 11. 2017 - 19.55

Duhový dort jsem upekla přesně podle receptu a byl úžasný, báječný, dokonalý ?

Reply
Meg 12. 02. 2018 - 15.13

Děkuju, jsem moc ráda, že chutnal!

Reply
Lenka Pechová 18. 02. 2020 - 18.07

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat já budu používat místo krému z luciny, krém z maslový… tak jestli bude na ten korpus co tu píšete, jestli bude stačit 1,37kg toho krému na ten korpus

Reply
Madla 17. 02. 2014 - 13.06

No teda, Marki, ten vypadá skvěle! Pořád se na něj chystám, tak teď jen rychle chytit příležitost za pačesy a udělat ho. A náhodou se mi líbí, že je tam spoře krému, on ten sýrový je dosti tučný a takhle to vypadá krásně vesele. Fakt smekám klobouk a uvažuju, jak ho vyrobit za pomocí přírodních “barviček”.

Reply
Lenka 22. 02. 2014 - 14.29

Ahoj Madlo, nevím jestli znáš Pravý domácí časopis….jestli ne, tak se po něm mrkni, jak Tě tak znám z blogu, tak si myslím, že by se Ti mohl líbit. V jednom čísle byl návod na tento duhový dort z přírodních barviček, jestli chceš, přepíšu Ti to.
Lenka

Reply
Meg 27. 02. 2014 - 7.57

Madla: Taky jsem chvíli přemýšlela o přírodních barvičkách, ale pak jsem si řekla, že když jednou za pár měsíců použiju tohle, že to ničemu nevadí a za to vymýšlení mi to nestojí :) Díky!

Lenka: Mohla bych kdyžtak poprosit? Také by mě to zajímalo :)

Reply
Lenka 22. 02. 2014 - 14.32

Krásný dort, krásné fotky. Už dlouho ho chci upéct, ale není pořád příležitost. Dítě má 3 měsíce, to by to neocenilo :-), jiným dětem ho péct nechci, tam dorty obstarávají jejich maminky…ach jo, zase jsi mě navnadila. Asi ho dostane mamka k padesátinám :-D

Reply
Meg 27. 02. 2014 - 8.06

Super nápad! :D

Reply
Madla 24. 02. 2014 - 16.29

Lenka: Jé, tak to byste byla zlatá! Moc děkuju!

Reply
Lenka 28. 02. 2014 - 18.04

Holky, tak on tam nakonec nebyl návod, ale odkaz, kde ho najdete. Tady je: http://www.inhabitots.com/diy-organic-rainbow-cake-without-toxic-chemical-food-colors/

Reply
Meg 04. 03. 2014 - 10.05

Díky :)

Reply
Lenka 11. 04. 2014 - 0.40

Zdravím,
úplně mě tento dort nadchnul….nejsem moc pečící typ, a tak bych chtěla poprosit o radu o jakou lučinu do kremu se jedná?? Děkuji.

Reply
Meg 17. 04. 2014 - 19.42

Taková ta běžná, bez příchutě – anebo klidně domácí (https://megvkuchyni.cz/speciality/domaci-lucina-s-pecenou-bramborou-hovezim-steakem-a-salatem-s-pecenou-repou/), vyjde levněji :)

Reply
Hedvika 28. 05. 2014 - 15.06

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli myslíte, že můžu vyzkoušet jiný korpus. Chtěla bych nějaký vláčnější, tenhle vypadá krásně, ale trochu suše. Myslíte, že to vyjde i např. s tímhle? http://www.mimibazar.cz/recept.php?strana=2&id=91071
Díky za odpověď :-)

Reply
Meg 04. 06. 2014 - 20.36

Dobrý den, doufám, že neodpovídám pozdě – určitě by to šlo i s nějakým jiným korpusem, který máte vyzkoušený.

Reply
Katka 22. 06. 2014 - 11.50

Ahoj Meg, už delší dobu koukam na tento dort, je naprosto geniální. Proto jsem ho upekla synovi k narozeninám. Použila jsem recept na korpus od Hedviky ( viz.víše), krém jsem dělala z 1,5 dávky a bylo tak tak akorát . Moc bych vám chtěla poděkovat za krásné stránky na kterých se ráda inspiruji. Katka ;-) .

Reply
Meg 23. 06. 2014 - 6.14

I já vám děkuji, jsem ráda, že se dařilo :)

Reply
Jana 24. 10. 2014 - 18.38

Dobrý den,
snad mi někdo odpoví:-) Chystám se dělat tento dort a potřebovala bych vědět jestli pod formu dávat pečící papír a vymazávat? Jestli se to nepřilepí apod.
Díky Jana

Reply
Meg 31. 10. 2014 - 10.45

Dobrý den,
přesně jak je to v receptu: Troubu předehřejeme na 180°C, dortovou formu (dortové formy) vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem, který můžeme ještě lehce potřít máslem.

Reply
Zorka 04. 11. 2014 - 19.39

Dobrý den, prosím o radu, hledám inspiraci na třípatrový dort :-) tento se mi líbí, tak mě napadlo, že bych mohla každé patro nabarvit jednou z barev. Jsou jednotlivé korpusy silné, že se dají rozkrojit? nebo bych měla udělat více těsta? Také jsem se chtěla zeptat, jestli se do krému hodí nějaké ovoce? Do něčeho takové se budu pouštět poprvé :-) Děkuji za rady, s pozdravem Zorka

Reply
Meg 20. 11. 2014 - 9.35

Dobrý den, záleží, jaký byste chtěla průměr a celkovou velikost. Korpusy jsou na 26 cm formu celkem nízké, protože jsou brány tak, že budou jedna barevná vrstva. Záleží, jak chcete, aby dort vypadal – krému se tady např. hodí i víc, a mně osobně se líbí kontrast barev korpusů a bílé barvy krému. Ovoce by toto narušilo. Jde o to, jak to chcete pojmout :)

Reply
Angelika 01. 03. 2020 - 22.34

Dobrý den, takže vy jste pekla 6x 1 dávku těsta do formy o průměru 26cm? Nepůlila jste to těsto?

Reply
Jana 11. 11. 2014 - 15.45

Dobrý den,
teď jsem si to přečetla pořádně, chystám se na něj v pátek, tak čtu slovo od slova:-D Díky moc za odpověď:-)
Jana

Reply
jana 19. 11. 2014 - 13.02

Vdaka za recept, odskusany. piekla som z tej mensej davky, ale v pohode by sa zjedla aj ta vacsia :)))) Korpusy som piekla na papieri a boky vymazala maslom. Vsetko slo ako na hodine vytvarnej vychovy:)))Farby som pouzila praskove rozpustene v troche vody., Odporcovia umelych farbiv sa branili ochutnat, ale vyzerala a aj chutila skvelo

Reply
Meg 20. 11. 2014 - 9.38

Jsem ráda! :) díky moc za vyzkoušení :)

Reply
Lenka 28. 11. 2014 - 20.38

Meg, ten se Ti velmi povedl….
Ja to stesti (respektive sikovnost) nemela. Udelala jsem ho v patek dceri k narozeninam a vysledek byl katastrofalni…korpus suchy, zakaleny, hrozny, krem suchy. Ale zachranila jsem to aspon vzhledem :-) Dcera byla nadsena, ja zklamana. Ale hlavni je, ze jeji ocka zarila stestim, to je to nejkrasnejsi…
Ty jsi ale sikulka, velmi rada zkousim tvoje recepty a neprestanu te obdivovat.
Preji hodne zdaru a uspechu.

Reply
Meg 26. 01. 2015 - 8.07

Díky, ale tohle mě moc mrzí! Držím palce, aby se případně příště vedlo lépe, mně takovéhle problémy vůbec nevyvstaly :(

Reply
Lenka 24. 03. 2015 - 21.14

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli můžu potáhnout tento krém fondánem?
Předem moc děkuji za odpověď :).

Reply
Meg 16. 04. 2015 - 8.05

Tento krém bych raději fondánem nepotahovala, chtělo by to přes dort ještě nějakou vrstvu máslového nebo ganache :)

Reply
charlotte 13. 04. 2015 - 20.07

Mohla bych se prosim zeptat, jak byl ten dort zhruba vysoky? Dekuju.

Reply
Meg 16. 04. 2015 - 8.54

Takhle je to těžké popsat… ale byl vážně docela dost vysoký, možná až dvojnásobek běžného? těžko říct přesně :)

Reply
Alice 18. 04. 2015 - 20.03

Dělala jsem ho dceři k desátým narozeninám-tedy trochu obměněný,ale byl duhový s lentilkami, chutnal a děcka stála frontu, aby si ho mohla vyfotit :D
Jen když se mi při sestavování v deset večer rozpadla v ruce poslední vrstva a musela jsem znovu vytáhnout nástroje – bez žluté to přeci není duha – tak jsem nadávala jak špaček, do čeho se to pouštím :D

Reply
Meg 28. 04. 2015 - 11.01

uáááá :D To jsi pekla vrstvu znova? Praskla, nebo se rozdrobila úplně? Kdyby se mi rozlomila třeba na 4 kousky, to bych ji tam asi sestavila zpátky :)

Reply
Alice 29. 04. 2015 - 10.30

byla z ní drobenka :) Takže hezky znova

Reply
Meg 18. 05. 2015 - 18.41

Uf, to musela být frustrace…

Reply
charlotte 27. 04. 2015 - 19.52

Dekuju, chtela bych totiz udelat svému bráchovi jen ze tri vstev tak me zajimalo jestli to nebude moc vysoke nebo moc nizke.

Reply
Meg 28. 04. 2015 - 11.03

To bude výškou možná tak jako běžný dort :)

Reply
Lenka 01. 06. 2015 - 13.39

Dort vypadá suprově, asi ho teď udělám ségře k narozkám, zkusím množství z normální dávky a toto množství krému, ať je ho tam víc:-) Prosím tě kolik se tam dává cca toho barviva?

Reply
Meg 01. 07. 2015 - 6.23

Doufám, že nepíšu pozdě – barvivo záleží podle značky. Takže prostě nabrat párátkem, hmotu zamíchat a podle barvy těsta kdyžtak přidat :)

Reply
Iva 07. 08. 2015 - 9.26

Díky za tvůj recept! Měla sem tento dort na svatbě a byl suprový!!! Má svědkyně ho upekla podle tvého receptu! Moc díky.
Akorát se dalo více krému a byl dokonalý! Chuťově dokonalý! Moc děkuji :-)

Reply
Meg 11. 08. 2015 - 11.31

Jéé, to mi udělalo radost, díky! Jsem moc ráda, že chutnal!

Reply
Jandora 12. 11. 2015 - 17.45

Můžu se zeptat na barviva – jsou lepší prášková nebo gelová? Zatím s nimi nemám moc zkušenost a dort chci dělat příteli k narozeninám, tak abych to nepokazila :) Díky

Reply
Meg 20. 11. 2015 - 23.38

Já většinou používám ta gelová, protože je mám doma kvůli barvení marcipánu, ale i s práškovými by se měl povést :-)

Reply
Alisa 11. 12. 2015 - 21.42

Ahoj,hele já se tě chtěla zeptat můžu použít i práškové barvivo?:)

Reply
Meg 02. 02. 2016 - 19.54

Jasně, dá se použít i práškové barvivo :-)

Reply
Vladimíra 13. 02. 2016 - 8.20

Dobry den, Vas dort me velmi zaujal a rada bych ho vyzkousela, jenze nevim kde mam koupit barvicky jako mate vy. Dale mam dotaz ohledne tech korpusu, upecou se a pak se preriznou na pul?? Omlovam se za takovetp dotazy ,ale je mi teprve 12 a dort bych chtela upect sestre k narozeninam. Dekuji za odpoved a s pozdram

Reply
Meg 23. 02. 2016 - 8.57

Dobrý den, barvy kupuji gelové v cukrářských potřebách, takže záleží, jestli máte nějaké v okolí. Nicméně prý to jde v pohodě i s práškovými, které jdou koupit v drogerii. Korpusů se peče tolik, kolik chcete barev, nic se na půl neřeže, každá barva je jen jedenkrát. Maximalně se korpus trochu seřízne, když je hrbolatý.

Reply
Vladimíra 25. 02. 2016 - 19.19

Moc dekuji za odpoved, omlovoum se ze Vas jeste obtezuji, ale mohla poprosit o odkaz na obchod kde jse gelove barvicky koupila?? Moc dekuji a preji prijemny den

Reply
Meg 30. 03. 2016 - 11.06

Vůbec neobtěžujete, já se omlouvám, že reaguji se zpožděním – většinu barev už teď nakupuji na http://www.vsenadorty.cz/, protože si je můžu i osobně vyzvednout :)

Reply
iva 11. 03. 2016 - 16.15

nezapomela jste do ingredienci napsat tekutiny???!

Reply
Meg 30. 03. 2016 - 11.15

Nezapomněla, proč? Děláváte piškotové dorty apod. s nějakými tekutinami?

Reply
Petra 11. 05. 2016 - 8.56

Zdravím, myslíte, ze jde pouzit merunkovy maslovy krem a potáhnout fondánem? Máme o víkendu oslavu. Tak ho chci udělat dětem. Diky za odpověď.

Reply
Meg 19. 07. 2016 - 10.35

Dobrý den, omlouvám se, že reaguji tak pozdě. Bohužel jsme měli s přípravami svatby víc starostí, než jsem čekala :) Zkusili jste nakonec tento dort?

Reply
Zuzana Pelechová 20. 06. 2016 - 10.03

Tak jsem taky dělala, jen ve třech barvách, jako semafor, krému původní množství, tak super:) Jen tedy lentilky i za tu pomerne kratkou dobu ztratili barvu a obarvily krem – ale vadilo to jen me, tak co :))

Reply
Meg 19. 07. 2016 - 11.44

Tak to je super, že se zadařilo :)

Reply
Denisa 01. 09. 2016 - 19.37

Dobrý den,
opravdu krásný dort, moc se povedl. :-) Inspiroval mě k tvorbě dortu pro přítele. Jelikož ale nemám s pečením moc zkušeností, raději poprosím o odpověď na 2 otázky:
1) Když chci dort potáhnout marcipánem, je lepší nejprve dort potřít krémem? Jde mi o to, aby marcipán z dortu nepadal.
2) Co se stane s těstem, když k vašemu receptu přidám ještě smetanu ke šlehání?

Děkuji :-)

Reply
Meg 02. 11. 2016 - 8.17

Dobrý den, při potahování marcipánem je nutné dort potřít krémem, nejlépe s máslovým základem nebo tzv. ganache z čokolády a smetany. Co se týče druhého dotazu, tu smetanu přidat kam?

Reply
Tereza 10. 09. 2016 - 13.19

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký přesně vanilkový extrakt do těsta jste použila?
Budu moc ráda za odpověď, příští týden se tento dortík chystám upéct přítelovi :)

Reply
Meg 02. 11. 2016 - 8.21

Dobrý den, omlouvám se, že jsem nestihla odpovědět včas – použít se dá jakýkoliv vanilkový extrakt, já používám doma naložené lusky ve vodce.

Reply
Karel 30. 03. 2017 - 17.06

Dobry den, muzete mi prosim nekdo prepocitat ingredience na formu 24cm? Vim,ze moc velkej rozdil to nebude,ale nechci mit ty jednotlive placky moc vysoke. Ja sem to zkousel prepocitat,ale moje matemicke zdatnosti proste nedostacuji. :-D

Reply
Meg 23. 08. 2017 - 22.37

Dobrý den, ono s těmi vejci se to přepočítává dost špatně :)) Přesně tak, moc velký rozdíl to nebude, když tak jdou placky seříznout a tyto zbytkové korpusy třeba použít na cake pops nebo podobné (např. smíchat s krémem, zavařeninou, kakaem, udělat kuličky, obalit v kokosu…) anebo pak udělat poloviční dávku na každou placku, ale tam už by mohly být opravdu moc tenké.

Reply
Misa 26. 05. 2017 - 18.53

Dal by se dort i potahnout marcipanem?

Reply
Meg 23. 08. 2017 - 22.51

Určitě, dá se potáhnout marcipánem, pod něj bych ale zvolila potření dortu ganache z bílé čokolády, případně máslovým krémem. Krém ze sýru by ho mohl rozmáčet.

Reply
lucia 27. 06. 2017 - 13.26

Dobry den.tento recept bol pre mna zachrana.vymyslela som si podobne,ale kedze som zaciatocnik samouk (pokus omyl) potrebujem presne mnozstva inak katastrofa.korpus vlacny,akurat ja som dala polohrubu muku (babicka tvrdi,ze najlepsia do piskoty je hruba muka,kompromis).piekla som pre syna k 3.narodeninam.myslim,ze najvaciu radost mal moj muz.vsetkym chutilo a rychlo zmizla.dakujem

Reply
Meg 23. 08. 2017 - 22.56

Děkuju mockrát, váš komentář mi udělal velkou radost :) Jsem ráda, že se zadařilo a chutnalo :)

Reply
Markéta 15. 05. 2019 - 13.05

Dobrý den chystám se na váš dort uz jsem ho delal jednou jako unicorn s rohem a ousky a zdobila lentilkama( bezne byva takovy dort zdobeny nahore ejste kremem jako hriva). Je to jistota pac se povedl. Tentokrat bych chtela z kremu vyvorit I hrivu ale nejsem si jista zda krem tak zatuhne a bude drzet tvar kdyz pouiziju na pusinky.kudrlinky ….. sacek se zdobici spickou. Aby mi to z boku nesjelo. Posledne sem pouzila I vas krem ale jen mezi vrstvy a jelikoz byl tak rychle fuc nepamatuju si jak moc krem ztuhne. :-)

Reply
Aneta 10. 01. 2020 - 15.37

Dort vypadá moc krásně, ale brrrr, těch barviv! :-/

Reply
Štěpánka 24. 04. 2020 - 7.28

Dobrý den,
mohla bych přes tohle udělat ještě glaze mirror polevu? :)

Reply
Agnes 19. 05. 2020 - 15.20

Dobrý den,
Chtěla bych tento dort udělat na Den Dětí. Jen mám “strach”, aby nebyl suchý… Většinou dávám mezi patra marmeládu a krém,ale teď by asi marmeláda zkazila ten dojem duhy… A ještě dotaz, dal by se místo lučiny použít tvaroh, nevím proč,ale nějak si to s tou lučinou nedokážu představit :-D
Děkuji :-)

Reply
Dominika 05. 07. 2020 - 22.27

Super recept a bezvadný dort! Nadšená byk a celá rodina, ne jen děti 😊 Děkuji! 😍

Reply

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít