Medová hnízda

Medová hnízda
Další novinkou letošních Vánoc jsou medová hnízda – křehké těsto s medovo-ořechovou náplní, které  rozhodně ještě zopakujeme.

Suroviny:

  • 250 g hladké mouky
  • na špičku nože prášku do pečiva
  • 1 žloutek
  • 150 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru

náplň:

  • 100 g medu
  • 100 g jader vlašských ořechů (lískových ořechů, mandlí…)

Postup:

Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které můžeme nechat odležet v lednici (tak hodinu). Těsto rozdělíme na poloviny, z každé vyválíme váleček a nakrájíme na kolečka. Ty dáme na plech s pečícím papírem a vytlačíme do nich důlky, které naplníme směsí medu a nasekaných ořechů (já jsem použila směs vlašských ořechů a mandlí).

Pečeme zhruba při 180°C dozlatova a lehce poprášíme moučkovým cukrem. Po vychladnutí už můžeme narovnat do krabic :)


Related Posts

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Dneska jsem vyzkoušela upéct biskupský chlebíček podle Kuchařské pohotovosti. Recept je celkem nenáročný, jediný zádrhel je možné najít v určení 0,2 kg vajec, ale to jsem odhadla a zde je popis:

Likérové špičky

Likérové špičky

Taky vám vždycky tak moc chutnaly „bombičky“ neboli likérové špičky? Jednu dobu jsem žádné jiné cukroví z cukrárny nechtěla. Musely být hlavně hodně čokoládové a mít dobrou, tekutou likérovou náplň… Jenže na takové jsem v poslední době už málokde narazila. A tak se mi usadil brouk v hlavě. Když jsem pak […]



8 thoughts on “Medová hnízda”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít