Testování Vaříme.cz

Testování Vaříme.cz

Když mi bylo před nějakou dobou nabídnuto testování nové služby Vaříme.cz, rychle jsem se podívala na její popis a stejně tak rychle jsem souhlasila. Jakmile jde o jídlo, tak jsem prostě ohromně zvědavá a i když nemám čas skoro na nic, tak jsem chtěla Vaříme.cz vyzkoušet.

Vaříme.cz je poměrně nová služba, která dokáže ušetřit čas strávený nakupováním a vymýšlením toho, co budeme vařit. Prostě se jen podívate na web, vyberete si z několika receptů, na co byste měli chuť, a odvážené a odměřené suroviny na jednotlivé recepty vám přijedou v krabici na místo určení.

Počáteční zádrhel s dovážkou jen po Praze byl naštěstí celkem rychle vyřešen (obrovské díky patří mému příteli, který suroviny dovezl) a já se tak rychle mohla podívat do krabice plné různě velikých balíčků.

Pohled do krabice od Vaříme.cz

Vykoukly na mě čerstvé bylinky v igelitových sáčcích, pečivo v papírových, zavakuované maso a různě naplněné krabičky, zavařené fólií. Každý balíček na sobě měl podbarvené číslo, které odpovídalo recepu.

Pohled do krabice od Vaříme.cz

V krabici byla napsána minimální trvanlivost potravin a pro jistotu se datum spotřeby opakovalo i na zavakuovaném mase. Hned jsme roztřídili suroviny do lednice a připravili se na první jídlo.

Suroviny na plněnou kotletuPlněné vepřové kotlety – objednali jsme si je dvakrát a tak byly suroviny odměřené pro tuto dávku. Mírně mi nevyhovovalo balení soli a pepře. V těchto malých pytlíčkách se špatně nabírá a sypat z nich jde taky špatně (hezky pak skončí najednou na jídle třeba celý obsah).

Balení soli a pepře

Detail receptu na plněné kotlety. Někdy bych ty recepty mírně upravila – např. začala dělat červené zelí už před pečením kotlet, aby mělo dost času se podusit.

Detail receptu na plněnou kotletu

Červené zelí mělo několik listů z vrchu nepoužitelných. Naštěstí ho ještě dost zbylo, ale byla by škoda, kdyby se muselo celé vyhodit a najednou by nebylo z čeho vařit.

Detail červeného zelí

Výsledná vepřová kotleta s nádivkou a červené zelí.

Vepřová kotleta s nádivkou a červené zelí (Vaříme.cz)

Další den přišel na řadu telecí řízek.

Suroviny na telecí řízek

Malá drobnost v receptu – chyběla v potřebách palička na maso, která je použitá hned v prvním bodě.

Detail postupu telecího řízku

Krásný kousek telecího masa.

Krásné maso na telecí řízek

Telecí řízek s vídeňským bramborovým salátem – řízek sám o sobě byl naprosto vynikající, maso měkké a nemělo chybu. V surovinách na salát bylo poměrně dost octa, já jsem s ním vždy opatrná, ale kdyby ho tam někdo dal naráz, asi by mu mohla výsledná kyselost vadit.

Telecí řízek s vídeňským bramborovým salátem (Vaříme.cz)

Špagety Carbonara (množství slaniny a sýru => kalorická bomba).

Špagety Carbonara (Vaříme.cz)

Příprava na kulajdu.

Suroviny na kulajdu

A výsledek:

Kulajda (Vaříme.cz)

Příprava na kuřecí stehno…

Suroviny na kuřecí stehno

A výsledné kuřecí stehno pečené v jogurtu a okurkový salát.

Kuřecí stehna pečená v jogurtu a okurkový salát (Vaříme.cz)Připravený pstruh.

Suroviny na pstruha

Pstruh po mlynářsku:

Pstruh po mlynářsku (Vaříme.cz)

Rizoto s pečenou paprikou a cuketou:

Rizoto s pečenou paprikou a cuketou (Vaříme.cz)

Asijský hovězí salát s mangem a klíčky:

Asijský hovězí salát s mangem a klíčky (Vaříme.cz)

Výsledné vaření bylo tak trochu jako puzzle (a to my moc rádi). Musíte najít všechny dílky do skládačky (= stejně tvarované a barevné popisky u surovin) a pak postupovat podle návodu. Zkušenosti z tohoto testovacího týdne jsem se pokusila shrnout do následujících bodů:

Pár poznatků k vylepšení:

  • Balíčky soli a pepře – špatně se mi z nich nabíralo. Je sice možné si je někam přesypat, ale přijde mi to zbytečné. Možná by nebylo špatné i upozornit, že se očekává, že má zákazník zásoby doma – např. na uvaření brambor a osolení pstruha mi sůl nevystačila. Naopak pepř neustále přebýval.
  • Oleje – v naprosté většině receptů ho bylo zbytečně moc (jsem zvyklá smažit na minimu). Kdybych ho všechen použila do salátu, nedal by se jíst (tam tedy bylo moc i octa). Ale tak zbyde vám i na ostatní použití doma ;)
  • Drobné nedostatky v receptech – pokud si je dopředu přečtete, tak většinou naleznete. Například u telecího řízku se dávaly brambory na salát vařit až po dosmažování masa. Bylo by lepší, kdyby byl recept opravdu chronologicky.
  • Množství plastových obalů – jak jsem se ale dozvěděla, obaly už jsou v řešení. Prozatím se firma přihlásila k produkování plastových obalů a platí příspěvek na ekologickou likvidaci.
  • Barvy cedulek – při večerním (-> horším) osvětlení některé trošku splývaly (něco kolem oranžové/červené/vínové)
  • Časová náročnost – u většiny receptů bylo psaných 30 minut. Sice jsou suroviny předpřipravené, ale stejně se musí nakrájet a někdy je příprava trochu delší, takže bych se do limitu nevešla. Ale zase jsem přitom třeba poklidila kuchyň a podobně.

Oceňuji:

  • Možnost vyzkoušet si nové jídlo, do kterého bych se jen tak nepustila, protože bych musela nakoupit množství surovin, které normálně nevyužiju.
  • Jednoduchý „nákup“ surovin na večeři, u kterého nemusím přemýšlet, co mi ještě doma chybí
  • Obrázkový návod
  • Přidání dezertů do nabídky
  • Přidání jídla rovnou pro celou rodinu (např. celé kuře)
  • Přidání rozvozu i v sobotu
  • Zajímavá jídla,

Suroviny

Líbí se mi, že dbají na čerstvost a kvalitu surovin. Takže v dovážce může čekat:

  • maso z řeznictví Melíšek (který s masem poctivě pracuje 20 let)
  • zelenina z trhu Lipence, sezónní česká a zbytek co nejlepší kvalita z dovozu
  • ryby a mořské plody z Makra, prochází kontrolou a kucháním, nakoupeny jsou ráno před doručením
  • vývary od Paukerta

Celkově jsme byli nadšeni. Jediná nevýhoda je rozvážka po Praze a pro mě tak nutnost ještě krabici převážet do Pardubic. Být z Prahy, už jsem si nějaká jídla znovu objednala :)

Pokud si tuto službu chcete vyzkoušet, tak můžete přes následující odkaz (měl by Vám připsat 50 Kč na první objednávku): http://varime.cz/?r=49c2c7953c3.

Už jste zkoušeli?



4 thoughts on “Testování Vaříme.cz”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít