Surovina: máslo

Rychlé podzimní cupcaky s čokoládovo-tvarohovým krémem

Rychlé podzimní cupcaky s čokoládovo-tvarohovým krémem

Poslední dobou peču strašně nárazově, ale pořád mě to obrovsky baví. Naposledy jsem se pustila do soutěže s Kitosem, což je e-shop, který nabízí stylové kuchyňské potřeby a domácí doplňky. Poštou mi přišel balíček, ve kterém byly pomůcky k pečení. Když jsem je viděla, tak bylo jasné, že se musím pustit do cupcaků, které jsem nepekla už hrozně dlouho. Vytvořila jsem si jednoduchý recept, který je hotový za chvilku. Základní těsto je světlé třené a přidala jsem do něj jablka a brusinky, aby získalo podzimní nádech. A protože jsem k tomu světlému korpusu chtěla nějaký kontrast, přidala jsem čokoládový krém s tvarohem. Manžel snědl hned tři kousky, takže úspěch :) (Pokračování textu…)

Pěnový dort z mléčné čokolády s ovocným želé

Pěnový dort z mléčné čokolády s ovocným želé

Když jsem měla minule jet za mou ségrou kvůli úpravě vlasů, říkala jsem si, že by to chtělo nějaký úplateček. Třeba nějaký malý dortík, protože jsem už dlouho nedělala nic nového. A protože jsem doma měla novinku v podobě barvy ve spreji se sametovým efektem, chtěla jsem ji vyzkoušet. Tyhle barvy jsou z kakaového másla a bílé čokolády, plus samozřejmě potravinářských barev, a stříkají se na mražené dorty, aby vytvořily barevnou, sametovou vrstvu na povrchu. Tak jsem honem prošla domácí zásoby a vznikl z toho tenhle malý (cca 18 cm v průměru) dortík. (Pokračování textu…)

Podzimní omeleta s krémovými houbami

Podzimní omeleta s krémovými houbami

Pokud patříte k milovníkům hub, vaše srdce musí v poslední době nesmírně jásat. Však i můj Instagram a Facebook je plný ohromných košů hub všech možných druhů. Já sama jsem ostuda, ještě jsem letos na houbách nebyla, ale už jsem několikrát houby dostala. Čerstvé i zavařované. S těmi zavařovanými to mám jasné – z nich bude kulajda anebo hovězí roštěná na houbách. No a z těch čerstvých jsem si udělala například skvělou omeletu. (Pokračování textu…)


Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít