Tatarák z uzeného hejka se sušenými rajčaty

Tatarák z uzeného hejka se sušenými rajčaty

Minulý týden jsem tak vyšla z nákupního centra a tam stánek s uzenými rybami. No co bych sobě i vám namlouvala, některé jejich ceny byly teda parádní a tak jsem se radši ani po dražších rybách nedívala. Ale jedna upoutala mou pozornost – uzený hejk. Protože jím doma ryby sama, poprosila jsem o malý kousek, který měl necelých dvacet deka a začala jsem pomalu plánovat večeři.

Věděla jsem, že mě doma čekají v lednici sušená rajčata a tak jsem se rozhodla pro „tatarák“, kdy jsem maso obrala od kostí, nakrájela na kostičky a trochu ochutila. Spolu se salátem a vajíčkem jsem měla rychlou a lehkou večeři.

Suroviny:

  • uzená ryba dle chuti (ať už hejk, makrela, …) (necelých dvacet deka)
  • sušená rajčata naložená v oleji (asi 4 poloviny) + lžička tohoto oleje
  • půl lžičky hořčice (dijonská)
  • červená cibulka (asi polovina malé)
  • listová petrželka
  • sůl, pepř, citronová šťáva, chilli (nebo chilli pasta)
  • salát
  • vejce

Postup:

Rybu důkladně obereme od kostí a nakrájíme na kostičky.

Obrané maso z uzeného hejka

Přidáme na kostičky nakrájená sušená rajčata, lžičku oleje z nich, drobné kostičky cibulky, trochu nasekané petrželky, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř. Pokud máte rádi jídla pikantnější, můžete přidat i trochu chilli (pasty). Všechno spolu opatrně, ale důkladně promícháme.

Suroviny

Uvaříme vajíčko/a tak, jak je máme rádi, já jsem cílila na ještě tekutý žloutek. Nápomocný mi byl tentokrát Thermomix, podle návodu jsem je vařila v páře 11 minut. Po uvaření jsem je rychle zchladila a opatrně oloupala.

Uvařená vajíčka

Tatarák navršíme na listy salátu.

Tatarák z uzeného hejka

A podáváme s vajíčkem. Pokud chcete, přidejte i plátek oblíbeného pečiva, bez něj by se tohle dalo zařadit snad i do paleo stravy :)

Tatarák z uzeného hejka


Related Posts

Dokonalá ztracená vejce podle Hestona Blumenthala

Dokonalá ztracená vejce podle Hestona Blumenthala

Heston Blumenthal, nositel Řádu britského impéria, třemi Michelinskými hvězdami ověnčený anglický kuchař. Znáte ho? Pokud ne, přicházíte o hodně. U jeho videí prostě někdy nezůstane nic jiného než sedět s otevřenou pusou. A některé věci v jeho podání jsou prostě k neuvěření. Více viz odkazy na konci článku.

Domácí lučina (s pečenou bramborou, hovězím steakem a salátem s pečenou řepou)

Domácí lučina (s pečenou bramborou, hovězím steakem a salátem s pečenou řepou)

Už několikrát jsem si říkala, že musím vyzkoušet domácí lučinu. Jejích verzí jsem si přečetla hned několik, ale začala jsem s tou nejjednodušší z nich. S lučinou podle Lucie: http://delicious-blog-lucie.blogspot.cz/2013/04/domaci-lucina.html. Samozřejmě jsme ji nejedli jen tak. Hned ten den po odkapání jsme ji vyzkoušeli spolu s pečenou bramborou a salátem jako přílohu […]



4 thoughts on “Tatarák z uzeného hejka se sušenými rajčaty”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít