Lilkový tatarák

Lilkový tatarák

Po velké chvále na zeleninový tatarák bez masa jsem si vyžádala recept. A tak mi v mailu přistál recept na lilkový tatarák podle Jany F. a já hned věděla, co dojít koupit. Pokud si chcete taky vyzkoušet vegetariánskou verzi tataráku, jako stvořenou pro letní dny, tak neváhejte.

Suroviny:

  • 2 lilky
  • 1 malá cibule
  • 1 větší paprika
  • 3 rajčata
  • 2 stroužky česneku (já to s ním nechtěla přehánět, jeden domácí mi stačil)
  • kečup (nebo sladký rajčatový protlak), worcester, chilli omáčka, sůl a pepř na dochucení
  • olivový olej

Postup:

Lilky jsem nakrájela na plátky, posolila a nechala vypotit od vody a případné hořkosti.

Mezitím nastal čas na veškeré krájení ostatních surovin. Cibule na co nejmenší kostičky (já vím, mami, pořád je co zlepšovat, ale stejně jsem na tom líp jak Babica), to samé paprika. Rajčata jsem pro jistotu nakrojila do kříže, přelila vařící vodou a pak oloupala a nakrájela.

Nebyla jsem si jistá, jestli jsem lilek neosolila až moc, takže jsem ho ještě opláchla pod vodou a pak osušila a nakrájela. Na olivovém oleji jsem osmahla cibulku a přidala k ní lilek.

Chvíli jsem nechala zeleninu restovat a pak přidala papriku a rajčata.

Směs jsem lehce osolila a opepřila a nechala smažit, aby změkla. Pak jsem přidala dobrý rajčatový protlak (pokud byste použili ten neoslazený, asi bude cukr potřeba, nebo tedy uvedený kečup), worcester a chili. A jeden prolisovaný stroužek česneku, všechno jsem ochutnala a doladila dle chuti.

Pak už stačilo nechat tatarák vychladnout úplně (případně nechat vychladit v lednici) a dát si ho s topinkami.

Oproti původnímu receptu jsem přidala ještě navrch nasekanou bazalku, myslím, že k létu a zelenině se docela dobře hodí.

Pokud jste zarytým přívržencem hovězího tataráku, i tak dejte tomu z lilku šanci – pokud nejste zarytý odpůrce zeleniny, tak neprohloupíte.


Related Posts

Podzim, bramboráčky a tak trochu retro jídlo

Podzim, bramboráčky a tak trochu retro jídlo

Hnusné počasí pokračuje. Ano, stále mi vadí, že už není léto. Že je tma, když jedu do práce a obvykle taky, když jedu z ní. Času na vaření je málo a když už se někdy k večeru čas najde, tak je tma a nedá se fotit – tedy dá, ale […]

Rukolové pesto na dva způsoby

Rukolové pesto na dva způsoby

Po včerejším přečtení si příspěvku u Vandy prostě nemůžu odolat a musím sem přidat svůj nejnovější objev – rukolové pesto. V hlavě mi „strašilo“ už docela dlouho spolu s ostatními, ale tohle byl poslední impuls k vyzkoušení. Sice se mi hromadí spousta příspěvků a fotek, ale už snad brzy dám vše v pc do pořádku […]



26 thoughts on “Lilkový tatarák”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít