Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít

Meg v kuchyni
Rajčatová polévka s klobásou a kukuřicí v mexickém stylu
Rajčatová polévka s klobásou a kukuřicí v mexickém stylu
Porce
6osob
Porce
6osob
Pokyny
  1. Cibuli, papriku i mrkev nakrájíme na menší kousky.
  2. Zeleninu orestujeme na olivovém oleji. Když začne měknout, lehce ji osolíme a opepříme.
  3. Přidáme krájená rajčata ze dvou plechovek a ještě trochu vody, aby byla všechna zelenina hezky ponořená.
  4. Do polévky přidáme i stonky z koriandru a vaříme, dokud veškerá zelenina nebude úplně měkká.
  5. Poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem.
  6. Hrnec s polévkou vrátíme na sporák a přidáme klobásu nakrájenou na čtvrtkolečka nebo kostičky a půlku plechovky kukuřice. Povaříme.
  7. Hotovou polévku nandáme do misky nebo talíře. Jednu klobásu nakrájíme na kousky a opečeme ji na pánvi, osušíme na papírových utěrkách.
  8. Do talíře s polévkou přidáme trochu zakysané smetany a obložíme ji surovinami dle chuti – kukuřičnými chipsy, avokádem, opečenou klobásou, koriandrem a sýrem.
Poznámky k receptu

Tato varianta polévky je nepálivá,  ale jestli máte pálivé rádi, nebojte se spolu s zeleninou na začátku přihodit i nakrájenou chilli papričku… nebo dvě. Nakrájenou ji také můžete ozdobit polévku na talíři.