Pikantní houbovo-paprikový guláš
Pikantní houbovo-paprikový guláš
Porce Doba přípravy
4-6osob 60-80minut
Porce Doba přípravy
4-6osob 60-80minut
Suroviny
Na guláš
K podávání
Pokyny
  1. V hrnci na středním až silném plameni rozpustíme sádlo a přidáme k němu na kostičky nakrájenou cibuli.
  2. Smažíme ji do zlatavo-hněda, aby dala do guláše barvu.
  3. K cibuli přidáme očištěné a pokrájené houby a proužky paprik, lehce osmažíme.
  4. Houby a zeleninu poprášíme mletou pálivou paprikou a drceným kmínem. Asi minutu při pomalém míchání restujeme.
  5. Směs zalijeme vývarem (nebo vodou a přidáme třeba domácí zmrazenou kostku jako já), lehce osolíme a opepříme. Necháme vařit asi 15-20 minut, až budou houby měknout.
  6. Guláš zahustíme najemno nastrouhanou bramborou a necháme ji rozvařit, cca dalších 15 minut. Ochutnáme a přidáme sůl a pepř podle potřeby. Pokud se nám zdá málo pálivý, přidáme třeba i chilli.
  7. Guláš na talíři posypeme nakrájenou cibulkou a podáváme s chlebem. Ti, kteří milují pálivé, si ještě můžou přidat chilli přímo na talíři.
Poznámky k receptu

Nemáte rádi pálivé?

Klidně mletou pálivou papriku vyměňte za její sladkou variantu. Anebo je dejte půl na půl, abyste pikantnost jídla zmírnili.

Nechcete jíst guláš s chlebem?

Pokud se vám chce, udělejte k němu bramboráčky, bude ještě luxusnější.