Pikantní houbovo-paprikový guláš

Houbovo-paprikový guláš

Pořád vám ještě všechny ty houby nelezou ušima? Já jsem musela konečně doma vyzkoušet jídlo, které dělá z hub můj děda každičký rok. Houbový guláš. A tedy spíše houbovo-paprikový, verze s paprikami mi totiž odmala vždycky chutnala víc. Je bezvadný a jedl ho i manžel, který houby moc nemusí :)

Upotřebíte všudypřítomné houby a pikantnost guláše vás v tomhle počasí krásně zahřeje.


Pikantní houbovo-paprikový guláš
Vytisknout
Porce Doba přípravy
4-6 osob 60-80 minut
Porce Doba přípravy
4-6 osob 60-80 minut
Pikantní houbovo-paprikový guláš
Vytisknout
Porce Doba přípravy
4-6 osob 60-80 minut
Porce Doba přípravy
4-6 osob 60-80 minut
Suroviny
Na guláš
K podávání
Pokyny
  1. V hrnci na středním až silném plameni rozpustíme sádlo a přidáme k němu na kostičky nakrájenou cibuli.
  2. Smažíme ji do zlatavo-hněda, aby dala do guláše barvu.
  3. K cibuli přidáme očištěné a pokrájené houby a proužky paprik, lehce osmažíme.
  4. Houby a zeleninu poprášíme mletou pálivou paprikou a drceným kmínem. Asi minutu při pomalém míchání restujeme.
  5. Směs zalijeme vývarem (nebo vodou a přidáme třeba domácí zmrazenou kostku jako já), lehce osolíme a opepříme. Necháme vařit asi 15-20 minut, až budou houby měknout.
  6. Guláš zahustíme najemno nastrouhanou bramborou a necháme ji rozvařit, cca dalších 15 minut. Ochutnáme a přidáme sůl a pepř podle potřeby. Pokud se nám zdá málo pálivý, přidáme třeba i chilli.
  7. Guláš na talíři posypeme nakrájenou cibulkou a podáváme s chlebem. Ti, kteří milují pálivé, si ještě můžou přidat chilli přímo na talíři.
Poznámky k receptu

Nemáte rádi pálivé?

Klidně mletou pálivou papriku vyměňte za její sladkou variantu. Anebo je dejte půl na půl, abyste pikantnost jídla zmírnili.

Nechcete jíst guláš s chlebem?

Pokud se vám chce, udělejte k němu bramboráčky, bude ještě luxusnější.

Sdílet tento recept
PoužívámeWP Ultimate Recipe

Máte dotaz, chcete napsat jak Vám chutnalo nebo nechutnalo? Tady můžete zanechat komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít