Pikantní houbovo-paprikový guláš

Pikantní houbovo-paprikový guláš

Pořád vám ještě všechny ty houby nelezou ušima? Já jsem musela konečně doma vyzkoušet jídlo, které dělá z hub můj děda každičký rok. Houbový guláš. A tedy spíše houbovo-paprikový, verze s paprikami mi totiž odmala vždycky chutnala víc. Je bezvadný a jedl ho i manžel, který houby moc nemusí :)

Upotřebíte všudypřítomné houby a pikantnost guláše vás v tomhle počasí krásně zahřeje.


Pikantní houbovo-paprikový guláš
Vytisknout
Porce Doba přípravy
4-6 osob 60-80 minut
Porce Doba přípravy
4-6 osob 60-80 minut
Pikantní houbovo-paprikový guláš
Vytisknout
Porce Doba přípravy
4-6 osob 60-80 minut
Porce Doba přípravy
4-6 osob 60-80 minut
Suroviny
Na guláš
K podávání
Porce: osob
Pokyny
  1. V hrnci na středním až silném plameni rozpustíme sádlo a přidáme k němu na kostičky nakrájenou cibuli.
    Cibulka
  2. Smažíme ji do zlatavo-hněda, aby dala do guláše barvu.
    Osmažená cibulka
  3. K cibuli přidáme očištěné a pokrájené houby a proužky paprik, lehce osmažíme.
    Přidáme houby a papriky
  4. Houby a zeleninu poprášíme mletou pálivou paprikou a drceným kmínem. Asi minutu při pomalém míchání restujeme.
    Koření
  5. Směs zalijeme vývarem (nebo vodou a přidáme třeba domácí zmrazenou kostku jako já), lehce osolíme a opepříme. Necháme vařit asi 15-20 minut, až budou houby měknout.
    Podlijeme vývarem
  6. Guláš zahustíme najemno nastrouhanou bramborou a necháme ji rozvařit, cca dalších 15 minut. Ochutnáme a přidáme sůl a pepř podle potřeby. Pokud se nám zdá málo pálivý, přidáme třeba i chilli.
    Zahustíme bramborou
  7. Guláš na talíři posypeme nakrájenou cibulkou a podáváme s chlebem. Ti, kteří milují pálivé, si ještě můžou přidat chilli přímo na talíři.
    Houbovo-paprikový guláš
Poznámky k receptu

Nemáte rádi pálivé?

Klidně mletou pálivou papriku vyměňte za její sladkou variantu. Anebo je dejte půl na půl, abyste pikantnost jídla zmírnili.

Nechcete jíst guláš s chlebem?

Pokud se vám chce, udělejte k němu bramboráčky, bude ještě luxusnější.

Sdílet tento recept
PoužívámeWP Ultimate Recipe

Related Posts

Pikantní kyselá polévka (Pekingská)

Pikantní kyselá polévka (Pekingská)

Chození do práce u mne vyústilo v jednu obrovskou nevýhodu – díky kolegům občas posedlým čínou jsem tak trochu podlehla i já. Dobře, taková nevýhoda to zase není, protože si nic nemůžu nalhávat – prostě mi to chutná. No a protože prý od roku 2000 máme potvrzené receptory pro […]

The Daring Bakers’ February 2013 Challenge – Crisp Crackers and Flatbreads (a Chilli Con Carne k tomu)

The Daring Bakers’ February 2013 Challenge – Crisp Crackers and Flatbreads (a Chilli Con Carne k tomu)

Na poslední chvíli, ale přece – tak by se dalo charakterizovat moje zapojení do poslední pekařské výzvy. Jejím tématem byly křupavé sušenky nebo chlebové placky. Asi tak by šel snadno přeložit název Crisp Crackers and Flatbreads. Vybrala jsem si z nabídky připravených receptů chlebové placky a udělala […]



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít