Pořád vám ještě všechny ty houby nelezou ušima? Já jsem musela konečně doma vyzkoušet jídlo, které dělá z hub můj děda každičký rok. Houbový guláš. A tedy spíše houbovo-paprikový, verze s paprikami mi totiž odmala vždycky chutnala víc. Je bezvadný a jedl ho i manžel, který houby moc nemusí :)
Upotřebíte všudypřítomné houby a pikantnost guláše vás v tomhle počasí krásně zahřeje.
- 3 ks cibule
- 200-400 g houby směs jako hříbky, suchohříbky, babky, ...
- 3 ks paprika velká červená
- 2 lžíce mletá pálivá paprika
- 1 lžička drcený kmín
- 1-1,5 litr vývar hovězí
- 1 ks brambora větší kus
- 3 lžíce sádlo
- sůl a pepř dle potřeby
- 1 ks červená cibule na plátky
- chléb
- chilli pro ty, co mají rádi pálivé
Nemáte rádi pálivé?
Klidně mletou pálivou papriku vyměňte za její sladkou variantu. Anebo je dejte půl na půl, abyste pikantnost jídla zmírnili.
Nechcete jíst guláš s chlebem?
Pokud se vám chce, udělejte k němu bramboráčky, bude ještě luxusnější.