Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít

Meg v kuchyni
Pečená zelenina se zakysanou smetanou
Pečená zelenina se zakysanou smetanou
Doba přípravy
20minut
Doba nečinnosti
60 minut
Doba přípravy
20minut
Doba nečinnosti
60 minut
Suroviny
Pečená zelenina
K podávání
Pokyny
  1. Troubu předehřejeme na 180°C. Lilek, cuketu i papriky dobře omyjeme a nakrájíme na kousky o velikosti přibližně jednoho sousta. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Všechnu zeleninu spolu v míse promícháme.
  2. Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem a nasypeme do ní zeleninu. Lehce ji zvrchu ještě olejem pokapeme a dáme do trouby. Pečeme za občasného promíchání asi 30 minut.
  3. Po této době už by měla být zelenina změklá, místy na krajích lehce opečená (podle toho, jak vám peče trouba).
  4. Zeleninu osolíme a opepříme, přidáme bylinky dle chuti. Mohou být čerstvé i sušené, já tentokrát přidala sušený tymián. Dobře promícháme.
  5. K zelenině přidáme rajčata z plechovky, lehce promícháme a vrátímě do trouby.
  6. Pečeme dalších deset až dvacet minut, až je zelenina hotová k našemu přání – někdo ji má radši měkčí a sladší, někdo zase křupavější.
  7. Pečenou zeleninu dáme na talíř, přidáme na ni zakysanou smetanu a posypeme nastrouhaným sýrem. Můžeme podávat jako lehkou večeři jen tak, nebo přidáme kousek dobrého pečiva. Zelenina v této úpravě je také skvělá jako příloha ke grilovanému masu, nebo třeba jako obložení opečeného chleba.

Mohlo by se vám líbit: