Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít

Meg v kuchyni
Domácí holandské řízky s jednoduchým bramborovým salátem
Domácí holandské řízky s jednoduchým bramborovým salátem
Porce Doba přípravy
4-6osob 2hodiny
Doba nečinnosti
1hodina
Porce Doba přípravy
4-6osob 2hodiny
Doba nečinnosti
1hodina
Suroviny
Na řízky
Na obalení
Na salát
Na smažení
Pokyny
Jednoduchý bramborový salát
  1. Brambory dobře omyjeme kartáčkem a uvaříme je ve slupce do měkka.
  2. Uvařené brambory slijeme a necháme je maličko zchladnout. Co nejdříve je pak oloupeme a nakrájíme na kostičky, buď pomocí nože nebo kráječe na brambory. Dáme je do velké mísy, ve které budeme míchat salát.
  3. Brambory lehce osolíme a zalijeme lákem z okurek.
  4. Dobře spolu promícháme, ještě teplé brambory do sebe natáhnou lák a budou lépe ochucené.
  5. Přidáme k nim hořčici, majonézu a nakrájenou cibuli a okurky. Opepříme, ochutnáme a případně ještě dosolíme a dopepříme dle chuti. Necháme odležet.
Holandské řízky
  1. Bůček (bez kosti a kůže) nakrájíme na kostky.
  2. Umeleme ho na masovém mlýnku.
  3. Do mísy k němu přidáme mléko, nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Směs dobře promícháme, a pokud chceme, osolení zkontrolujeme – kuličku z tého hmoty dáme do mikrovlnky, aby se během pár vteřin uvařila. Pokud je potřeba, dosolíme.
  4. Masovou směs dáme do uzavíratelné misky nebo mísu přetáhneme fólií a dáme ji alespoň na dvě hodiny odležet do lednice.
  5. Z odleželé směsi děláme placičky, které obalíme v klasickém trojobalu. Nejprve v hladké mouce.
  6. Poté ve vajíčku.
  7. A nakonec ve strouhance.
  8. Obalené holandské řízky smažíme v rozpálenem oleji nebo na sádle (nebo jejich kombinaci), dozlatova.
  9. Usmažené řizky necháme odkapat na papírových utěrkách. Jejich propečení můžeme zkontrolovat rozkrojením.
  10. Podáváme je s bramborovým salátem, bramborami, nebo třeba i chlebem.