Domácí holandské řízky s jednoduchým bramborovým salátem

Domácí holandské řízky s jednoduchým bramborovým salátem

I když toho moc v poslední době nestíháme a vévodí u nás co nejrychlejší jídla, dostali jsme nedávno chuť na holandské řízky. Mleté řízky se sýrem, extra šťavnaté, obalované v trojobalu a podávané s bramborovým salátem. Takové, jaké dělává náš děda. A tak jsem dědečka honem urgovala na whatsappu (jo, ke svým 80. narozeninám dostal smartphone a píšeme si a posíláme fotky!), aby mi pomohl s receptem. Děda samozřejmě nezklamal, a tak vám můžu přiblížit právě ty jeho holandské řízky, které od malička miluju.

Domácí holandské řízky s jednoduchým bramborovým salátem
Vytisknout
Porce Doba přípravy
4-6 osob 2 hodiny
Doba nečinnosti
1 hodina
Porce Doba přípravy
4-6 osob 2 hodiny
Doba nečinnosti
1 hodina
Domácí holandské řízky s jednoduchým bramborovým salátem
Vytisknout
Porce Doba přípravy
4-6 osob 2 hodiny
Doba nečinnosti
1 hodina
Porce Doba přípravy
4-6 osob 2 hodiny
Doba nečinnosti
1 hodina
Suroviny
Na řízky
Na obalení
Na salát
Na smažení
Porce: osob
Pokyny
Jednoduchý bramborový salát
  1. Brambory dobře omyjeme kartáčkem a uvaříme je ve slupce do měkka.
    Brambory na salát
  2. Uvařené brambory slijeme a necháme je maličko zchladnout. Co nejdříve je pak oloupeme a nakrájíme na kostičky, buď pomocí nože nebo kráječe na brambory. Dáme je do velké mísy, ve které budeme míchat salát.
    Krájení brambor
  3. Brambory lehce osolíme a zalijeme lákem z okurek.
    Lák do brambor
  4. Dobře spolu promícháme, ještě teplé brambory do sebe natáhnou lák a budou lépe ochucené.
    Promíchání brambor
  5. Přidáme k nim hořčici, majonézu a nakrájenou cibuli a okurky. Opepříme, ochutnáme a případně ještě dosolíme a dopepříme dle chuti. Necháme odležet.
    Suroviny na salát
Holandské řízky
  1. Bůček (bez kosti a kůže) nakrájíme na kostky.
    Pokrájený bůček
  2. Umeleme ho na masovém mlýnku.
    Mletí bůčku
  3. Do mísy k němu přidáme mléko, nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Směs dobře promícháme, a pokud chceme, osolení zkontrolujeme - kuličku z tého hmoty dáme do mikrovlnky, aby se během pár vteřin uvařila. Pokud je potřeba, dosolíme.
    Suroviny na řízky
  4. Masovou směs dáme do uzavíratelné misky nebo mísu přetáhneme fólií a dáme ji alespoň na dvě hodiny odležet do lednice.
    Naložené maso
  5. Z odleželé směsi děláme placičky, které obalíme v klasickém trojobalu. Nejprve v hladké mouce.
    Obalení řízků v mouce
  6. Poté ve vajíčku.
    Obalení řízků ve vajíčku
  7. A nakonec ve strouhance.
    Obalení řízků ve strouhance
  8. Obalené holandské řízky smažíme v rozpálenem oleji nebo na sádle (nebo jejich kombinaci), dozlatova.
    Smažení holandských řízků
  9. Usmažené řizky necháme odkapat na papírových utěrkách. Jejich propečení můžeme zkontrolovat rozkrojením.
    Usmažené holandské řízky
  10. Podáváme je s bramborovým salátem, bramborami, nebo třeba i chlebem.
    Domácí holandské řízky s jednoduchým bramborovým salátem
Sdílet tento recept
PoužívámeWP Ultimate Recipe

Related Posts

Domácí lučina (s pečenou bramborou, hovězím steakem a salátem s pečenou řepou)

Domácí lučina (s pečenou bramborou, hovězím steakem a salátem s pečenou řepou)

Už několikrát jsem si říkala, že musím vyzkoušet domácí lučinu. Jejích verzí jsem si přečetla hned několik, ale začala jsem s tou nejjednodušší z nich. S lučinou podle Lucie: http://delicious-blog-lucie.blogspot.cz/2013/04/domaci-lucina.html. Samozřejmě jsme ji nejedli jen tak. Hned ten den po odkapání jsme ji vyzkoušeli spolu s pečenou bramborou a salátem jako přílohu […]

The Daring Cooks‘ March 2013 Challenge – Let’s Get Cheesy! (And Paneer Tikka Masala with Naan)

The Daring Cooks‘ March 2013 Challenge – Let’s Get Cheesy! (And Paneer Tikka Masala with Naan)

S březnovou výzvou Odvážných kuchařů jsme se dostali k výrobě sýrů. Protože jsem chtěla zkusit něco jednoduchého, pustila jsem se do výroby indického sýra za pomoci citronové šťávy a pak ho využila do omáčky a po vzoru minulé výzvy k němu upekla placky.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *