Vánoční šílenství začíná…

Zdobené perníčky

… a myslím, že nejenom u nás jsou na řadě jako první perníčky. Začínám zvolna a upekla jsem jich jen pár na ozdobu, ale postupně budu přidávat další fotky, jak budou přibývat. Nikdy mě totiž nebaví nazdobit jich hodně naráz – bolí mě z toho záda, oči a ještě jsem naštvaná, že sníh při zdobení časem řídne a čáry už nejsou tak jemné. (Nemáte nějaké zaručené finty?)

Recept na perníčky linkuji z minulého roku. A pár rychlých fotek z letošní přípravy:

Příprava těsta:

Pečení je možné na plechu vymazaném tukem a vysypaném moukou, nebo pokud se jedná o perníčky větších rozměrů, tak klidně na pečícím papíru. (Menší se mohou lehce nadzvednout a zdeformovat.) Perníčky je lepší před potřením vajíčkem oprášit od mouky.

Poté jsem ušlehaným sněhem udělala na perníčkách kontury:

O něco řidší sníh obarvila:

A vyplnila perníčky:

A pár nazdobila:

A tady jsou přidané perníčky, které zdobila maminka:

A které jsem zdobila já:

Na závěr malé dekorace :)

06 comments on “Vánoční šílenství začíná…

    • Meg , Direct link to comment

      Dekuji moc :) Ne, vetsinou si ji dam do mikrotenoveho sacku, odstrihnu spicku a trochu ji pomoci neho vleju na ohraniceny pernicek. A pokud se nechce az tolik roztekat, tak si pomuzu paratkem nebo nozem, ale vetsinou uz se mi podari tak nejak odhadnout konzistence :)

  • Drahuš , Direct link to comment

    Dobrý den, již loni jsem obdivovala vaše stránky i video s perníčky ( jsou úžasné), trochu jsem opisovala postup :-)), ale ještě mi pár věcí vrtá. Dělám prostorové perníky někdy i z větších tvarů. Nevěděla jsem, jak udělat lesklé velké plochy s polevou. Zkusila jsem váš návod se zahřátím v troubě a výsledek byl fajn, jen po čase se odlouply celé vrstvy. Používám bílkovou polevu. A další neduh je, že na velkých tvarech se někdy při pečení udělají boule ( léta používám stejný recept) a navíc já mašluji až po upečení a tady bude kámen úrazu prohnutí větších dílů. Zkusím mazat před pečením.
    Tak zatím děkuji a přeji mnoho úspěchů při tvůrčí práci.
    Dada

    • Meg , Direct link to comment

      Dobrý den, díky :) Popravdě mně se snad nikdy poleva neodloupla, ale vždy mašluji už před pečením, nikdy jsem to nezkoušela až po něm.

Máte dotaz, chcete napsat jak Vám chutnalo nebo nechutnalo? Tady můžete zanechat komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít