Pistáciové rohlíčky podle Lucie

Pistáciové rohlíčky

Když jsem se letos rozhodovala, jaké netradiční cukroví upeču, padly mi do oka pistáciové rohlíčky, které jsem viděla u Chez Lucie. Pistácie přímo zbožňuju a Lucie mi navíc ukázala, kde je mám koupit (od té doby se mi hlavě stále rojí myšlenky na ty zástupy dóz s všelijakými oříšky a já přemýšlím, co všechno bych si tam mohla koupit…).

Rozhodnutí bylo správné. Pistáciové rohlíčky stojí vážně za to, a já bych Lucii chtěla tímto moc poděkovat.

Suroviny:

  • 190 g změklého másla
  • 60 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 200 g nesolených vyloupaných pistáciových oříšků
  • 200 g hladké mouky
  • špetka soli
  • moučkový (vanilkový) cukr na obalení
  • případně čokoláda a mleté pistácie na obalení

Postup:

Změklé máslo s cukrem utřeme do pěny.

Příprava těsta na rohlíčkyPřidáme žloutky a zamícháme.

Příprava těsta na rohlíčkyPistácie umeleme nebo rozsekáme najemno v nástavci na tyčový mixér.

Loupané pistáciePřidáme je spolu s moukou a solí k máslové směsi.

Příprava těsta na rohlíčkyVypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň hodinu odležet v lednici.

Těsto na pistáciové rohlíčkyPak z něj tvarujeme rohlíčky.

Příprava pistáciových rohlíčků

Rohlíčky dáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200°C cca 8 minut.

Pistáciové rohlíčky před pečením

Mezitím máme čas připravit si moučkový cukr (já použila domácí vanilkový).

Domácí vanilkový cukr

A případně do něj zamíchat pistácie.
Vanilkový cukr s pistáciemi na obalení

Ještě horké rohlíčky obalujeme v cukru, bacha, jsou křehké.

Obalování pistáciových rohlíčkůAnebo pokud je nechceme tolik sladké, potřeme je z části čokoládou a posypeme mletými pistáciemi.

Pistáciové rohlíčky s čokoládouJsou křehké, pistáciové a vonící i po vanilce.

Pistáciové rohlíčkyNebo chutnají i čokoládově – pistácie a čokoláda jdou vážně dobře dohromady.

Pistáciové rohlíčkyMyslím, že je budu péct i příští rok, jen kdyby se ty pistácie daly sehnat levněji, hned bych jich pekla víc :D

28 comments on “Pistáciové rohlíčky podle Lucie

  • Elena , Direct link to comment

    Tie su nadherne Meg! tiez som si na pistáciové robila chutky, ale nemám silu nahánať za nesolenými pistáciami :( Nechám si doviezt z Turecka zamrazim a budúci rok to dám :)

  • Hanka , Direct link to comment

    Meg, jsou úžasné, škoda, tento rok mám již napečeno, ale příští rok je určitě udělám! :-) Můžu se zeptat, kde se dají dobře sehnat nesolené pistácie? Píšete, že Vám Lucie poradila… :-) Moc děkuji. Hanka

    • Meg , Direct link to comment

      No, dají se většinou sehnat ve zdravých výživách (ozkoušeno v Pardubicích), jen před Vánocemi měli vyprodáno. Takže to zachránila Praha a Diana Svět oříšků :)

  • Arion , Direct link to comment

    jojo, to jsou ony ;) už je 10 dní zkouším schovat na balkóně, zatím se v rámci možností daří – aby jich pár zbylo i ke stromečku ;) Jinak s tou čokoládou je to dobrý nápad: ani ne proto, že by mi rohlíčky přišly moc sladké, ale takhle to vypadá mnohem efektivněji a vynikne krásná přirozeně zelená barva . Mám dotaz k pistáciím: kupovala jsi neloupané a pak je vyloupala, nebo jsi koupila rovnou vyloupané? A za kolik kupuješ 100g? Já našla v bioobchodě loupané: 100g/50,- ale barva byla o něco méně intenzivní, i když jsem se je snažila zbavit slupky. Tyhle jsou prostě…jak umělé, nemůžu si pomoct, jsou fakt nádherné. Škoda mlýt :-)

    • Meg , Direct link to comment

      Kupovala jsem vyloupané, byly krásně zelené, ale… Nějak nevím, jestli mám tu cenu tady vůbec psát :D Jinak díky moc za recepty, letos jsem už to nějak nestíhala, ale příští rok se na ně vrhnu :))

  • Rohac , Direct link to comment

    Super recept, daleko lepší než klasické vanilkové rohlíčky. A geniální nápad se zdobením – s čokoládou posypanou kousky pistácií musí každého zaujmout! :)

  • Ondra , Direct link to comment

    Jak dlouho před Vánoci bys je doporučila dělat? prospěje jim dlouhé odležení nebo budou lepší “čerstvější”?

    • Meg , Direct link to comment

      Jé, omlouvám se, že jsem nestihla při přípravách stěhování odpovědět včas :( já jsem je dělala asi necelé dva týdny před Vánocemi a přišly mi super :)

  • Lenka , Direct link to comment

    Toto množství rohlíčků mě přišlo na 300 kč.U nás jsou pistácie moc drahé k tomu ostatní ingredience,čas a elektrika na pečení.Čerstvě upečené mi nechutnaly měly zvláštní vůni.Jsou dobré po 14 dnech,ale píct je už nebudu.Myslím,že je lepší cukroví,ale každému chutná něco jiného.

  • Zdena , Direct link to comment

    Dobrý den, kde jste prosím sehnala extra zelené pistácie? Na webu je mají v Makru, ale fyzicky nejsou :( Děkuji. Zdenka

    • Meg , Direct link to comment

      Dobrý den, pistácie se mi povedlo koupit v Praze v Diana Svět oříšků . Toho Makra je škoda, chtěla jsem se tam vydat.

  • Lucie , Direct link to comment

    Neslané, avšak neloupané pistácie mají nově v Lidlu, také nic levného, ale aspoň jsou dostupnější… Jen nejsou tak pěkně zelené a zbavovat je těch tenkých slupiček, kterou mají pod skořápkou, je taky náramná věc… :-)

    • Meg , Direct link to comment

      Tak jsem je také vyzkoušela a opravdu mě to nebavilo loupat :)) Když to pak člověk zváží, co vyloupe, zas až tolik se to nevyplatí…

  • Alisa , Direct link to comment

    Ahoj, dekuji za tip )
    Ja pouzila normalne solene (vyloupala jsem si je) v kombinaci s polevou z kakaa a masla a orechoveho likeru sladkeho.
    Do testa jsem davala mene cukru, jelikoz i tam jsem dala trochu sladkeho likeru.

    Nicmene, kdo ma rad zajimave chute, doporucuji zkusit ty slane v kombinaci s horkou cokoladou.

  • Pavel S. , Direct link to comment

    Trošku patlací těsto. Asi jsem měl přidat ještě trochu mouky. Těsto na stole rychle měklo a začalo po chvíli lepit – při modelování rohlíčků nejsem zvyklý podsypávat – s naším těstem to není potřeba.
    Dělal jsem z poloviční dávky, pistácie jsem sehnal v Makru. Že by mě rohlíčky uchvátili se říct nedá. Pistácie mám rád, ale tady radši zůstanu u klasiky s vlašáky.

    Letos jsem dělal prakticky samé nevyzkoušené nové recepty. Něco zachutnalo, něco ne.

    • Meg , Direct link to comment

      Jé, tak to mě mrzí – já jsem se těch rohlíčků nemohla ujíst :) Ale ono to tak je vždycky, s novými recepty – každému přeci jen chutná něco jiného :) Snad bude příště chutnat víc!

Máte dotaz, chcete napsat jak Vám chutnalo nebo nechutnalo? Tady můžete zanechat komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít