Rychlý fenyklový salát (s jablkem, sýrem a ořechy)

Rychlý fenyklový salát se sýrem a ořechy

Poslední týden se mi poměrně dobře daří nosit si do práce krabičky se snídaní, svačinami i obědem. Snídani u mě většinou zastane ovesná kaše spolu s oříškami, semínky a sušeným ovocem, oběd se mi taky podaří snadno vyřešit, jen se svačinami občas bojuji. Snažím se o to, abych jedla co nejvíc pestře, a abych se tím pokud možno neunudila :) Tenhle salát je do krabičky ideální záležitost, je rychle připravený, lehký a výborný. Zapotřebí je jen pár ingrediencí a já osobně do něj nepotřebuji přidávat ani sůl a pepř.

Suroviny:

na dvě porce:

  • 2 menší bulvy fenyklu
  • 1 sladké červené jablko
  • šťáva z půlky citronu (dle chuti)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • volitelně: sýr dle vlastní chuti, vlašské ořechy

Postup:

Fenykl očistíme, rozkrojíme napůl a vykrojíme z něj tuhý košťál. Na ostrém struhadle ho nakrouháme na tenké plátky, nebo ho nasekáme na jemné plátky nožem.

Krouhání fenyklu

To samé uděláme i s jablkem.

Nakrouhané jablko

K fenyklu a jablku přidáme citronovou šťávu a olivový olej, dobře spolu promícháme. Ochutnáme a můžeme případně přidat špetku soli a pepře – já mám ale tento salát nejradši bez nich.

Přidáme citrónovou šťávu

Tuto základní verzi můžeme podávat k jídlu dle naší fantazie (k masu, k pečivu, … ) anebo si salát dát jen tak, na svačinu.

Rychlý fenyklový salát

Anebo k němu také můžeme přidat sýr dle chuti a vlašské ořechy. Vzhledem k tomu, že nám v Pardubicích otevřeli pobočku La Formaggeria Gran Moravia, kam už jsem samozřejmě musela několikrát zajít, dala jsem tentokrát do salátu sýr Verena Dolce, který se v sýrárně Orrero také vyrábí.

Rychlý fenyklový salát se sýrem a ořechy

Se sklenicí vína je pak takovýto salát skvělou lehkou večeří.

Rychlý fenyklový salát se sýrem a ořechy

One comment on “Rychlý fenyklový salát (s jablkem, sýrem a ořechy)

Leave a comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít