Zeleninová polévka

by Meg

… podle Emanuela Ridiho, originálním názvem také Minestrone Estivo. Myslím, že pokaždé, co ji budu dělat, bude trochu jiná. Množství a druh použité zeleniny si totiž vždy můžeme přizpůsobit dle momentálního stavu spíže a vlastní chuti.

Původní recept je k naleznutí  na www.sitalemvkuchyni.cz, určitě si ho s videem nenechte ujít.

Suroviny

Zelenina dle vlastního výběru, já použila co jsem měla právě po ruce, čili:

  • 4 menší brambory
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 malá petržel
  • pórek (měla jsem asi půlku menšího)
  • kousek celeru
  • kousek cukety
  • 4 rajčata (oloupaná, bez semínek)
  • trochu vývaru
  • čerstvá bazalka (použila jsem i trochu oregana a tymiánu)
  • bageta nebo chléb
  • olivový olej
  • parmazán

Postup:

Zeleninu nakrájejte na malé kousky a postupně orestujte na olivovém oleji (můžete k němu přidat kousíček másla). Začněte od cibule a nejtvrdší zeleniny, končete bramborami, cuketou, pórkem a rajčaty. Podlijte vodou a případným vývarem a nechte povařit doměkka.

Bagetu nebo chléb nakrájejte na kostičky a osmažte je na olivovém oleji do křupava. Polévku lehce osolte, přidejte čerstvé bylinky a rozmixujte dohladka ponorným mixérem. Dochuťte ještě dle potřeby solí a případně pepřem.

Polévku podávejte s opečeným pečivem a strouhaným parmazánem, můžete ji ještě zakápnout olivovým olejem a ozdobit lístkem bazalky.

You may also like

2 comments

HaF 21. 10. 2010 - 21.37

Zabrouzdala jsem tu poprvé a je tu velmi příjemně. Tento recept jsem u Itala také viděla a velmi mne zaujal, zeleninové polévky máme doma velmi rádi. Zde vidím, že se nemusím bát a mohu také vyzkoušet!

Reply
Meg 22. 10. 2010 - 9.28

Díky, jsem ráda, že se tu líbí :) Určitě se oplatí vyzkoušet, jako ostatně spoustu věcí – jen si na to najít čas :)

Reply

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc