Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

… podle Emanuela Ridiho, originálním názvem také Minestrone Estivo. Myslím, že pokaždé, co ji budu dělat, bude trochu jiná. Množství a druh použité zeleniny si totiž vždy můžeme přizpůsobit dle momentálního stavu spíže a vlastní chuti.

Původní recept je k naleznutí  na www.sitalemvkuchyni.cz, určitě si ho s videem nenechte ujít.

Suroviny

Zelenina dle vlastního výběru, já použila co jsem měla právě po ruce, čili:

  • 4 menší brambory
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 malá petržel
  • pórek (měla jsem asi půlku menšího)
  • kousek celeru
  • kousek cukety
  • 4 rajčata (oloupaná, bez semínek)
  • trochu vývaru
  • čerstvá bazalka (použila jsem i trochu oregana a tymiánu)
  • bageta nebo chléb
  • olivový olej
  • parmazán

Postup:

Zeleninu nakrájejte na malé kousky a postupně orestujte na olivovém oleji (můžete k němu přidat kousíček másla). Začněte od cibule a nejtvrdší zeleniny, končete bramborami, cuketou, pórkem a rajčaty. Podlijte vodou a případným vývarem a nechte povařit doměkka.

Bagetu nebo chléb nakrájejte na kostičky a osmažte je na olivovém oleji do křupava. Polévku lehce osolte, přidejte čerstvé bylinky a rozmixujte dohladka ponorným mixérem. Dochuťte ještě dle potřeby solí a případně pepřem.

Polévku podávejte s opečeným pečivem a strouhaným parmazánem, můžete ji ještě zakápnout olivovým olejem a ozdobit lístkem bazalky.

02 comments on “Zeleninová polévka

  • HaF , Direct link to comment

    Zabrouzdala jsem tu poprvé a je tu velmi příjemně. Tento recept jsem u Itala také viděla a velmi mne zaujal, zeleninové polévky máme doma velmi rádi. Zde vidím, že se nemusím bát a mohu také vyzkoušet!

  • Meg , Direct link to comment

    Díky, jsem ráda, že se tu líbí :) Určitě se oplatí vyzkoušet, jako ostatně spoustu věcí – jen si na to najít čas :)

Máte dotaz, chcete napsat jak Vám chutnalo nebo nechutnalo? Tady můžete zanechat komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít