Pizza ve stylu vše, co je doma

Pizza ve stylu vše, co je doma

Nedělní odpoledne ve znamení studeného počasí přímo vybízí k rozpálení trouby na maximum. Protože se u nás v lednici nacházely vážené kvasnice (vážně mi přijdou o třídu lepší než ty z kostky) a šunka a sýr, ve spíži konzerva rajčat a hromada dalších věcí, rozhodla jsem se pro pizzu.

Tentokrát jsem pekla pizzu podle pizza mouky od Ramillu, kterou občas kupujeme, někdy jindy zas vyzkouším trochu jiný recept, mám jich všude zapsaných až až. Navrch jsme dali skoro jako pejsek s kočičkou všechno možné… sice to byly pizzy trochu přeplácané, ale chutnaly výtečně. Každopádně se už těším na lepší počasí, až (snad to vyjde) založím bylinkovou zahrádku a bude domácí bazalka.

Těsto na pizzu:

  • 1000g hladké mouky (recept podle Pizza mouky)
  • 500g vlažné vody
  • 50g droždí
  • 70g rostlinného oleje
  • 20g soli

Vše smícháme, zpracujeme v nelepivé vláčné těsto a necháme nakynout. Z tohoto množství většinou udělám 4 pizzy přes celý plech nebo 6-8 kulatých, záleží na výšce těsta.

Ingredience, aneb vše co se najde doma, třeba:

  • šunka
  • sýr
  • rajčata (i konzerva), popř. kečup pokud jsou hodně kyselá
  • olivy
  • ananas
  • kukuřice
  • cibulová marmeláda (recept)
  • listový špenát
  • zakysaná smetana
  • sůl, pepř, muškátový oříšek

Jednotlivé pizzy:

1. varianta – olivy, ananas

  • rajčatový základ
  • šunka
  • ananas, olivy, troška kukuřice
  • sýr

2. varianta – špenát, cibulová marmeláda

  • troška rajčat, sýru
  • šunka
  • špenát
  • cibulová marmeláda
  • zakysaná smetana

3. varianta – zakysaná smetana, cibulová marmeláda

  • zakysaná smetana, sůl, pepř, muškátový oříšek
  • trochu sýra
  • cibulová marmeláda

4. varianta – klasická Hawai

  • rajčatový základ
  • šunka
  • sýr
  • ananas

5. varianta –  co všechno zbylo a nikam se už nevešlo

  • není třeba psát, nebo ano? :)

Máte dotaz, chcete napsat jak Vám chutnalo nebo nechutnalo? Tady můžete zanechat komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít