Alsaská pizza

by Meg
Dnes jsem vyzkoušela pizzu v trochu netradiční úpravě, a nutno dodat, že úspěch měla veliký… Díky díky za inspiraci Zdeňku Pohlreichovi :)

Připravíme si těsto na pizzu podle nejoblíbenějšího receptu, pro jistotu přikládám svůj v současné době nejpoužívanější:

Těsto na pizzu:

  • 1000g hladké mouky
  • 500g vlažné vody
  • 50g droždí
  • 70g rostlinného oleje
  • 20g soli

Vše smícháme, zpracujeme v nelepivé vláčné těsto a necháme nakynout. Z tohoto množství většinou udělám 4 pizzy přes celý plech.

Alsaská pizza:

Nakrájejte slaninu na drobné kousky a nechte škvařit na pánvi. (Pokud použijete jako já libovější anglickou, klidně přidejte trochu oleje.) Přidejte k ní na tenká kolečka nakrájenou bílou cibuli, či na kousky nakrájenou jarní cibulku. Anebo nejlépe oboje :) Smažte či lehce duste do měkka.

Smíchejte zakysanou smetanu, asi kelímek na jednu pizzu (Crème fraîche tu nějak neseženu), s jedním rozdrceným stroužkem česneku, a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem (toho se vážně nebojte). Tuto směs rozetřete na pizzu, na ni můžete přidat TROCHU strouhaného sýra a na ní cibulovou směs.

Pizzu hoďte do trouby rozpálené na max a 10-15 min pečte, dokud nebude zlatavá.

You may also like

4 comments

Majda 04. 02. 2014 - 18.20

tak jednoduchej a geniální recept! :) pred pulhodinkou jsem vytahla dva plechy z trouby a je tam posledni kousek, těsto mňamózní :)

Reply
Meg 12. 02. 2014 - 14.51

Jé, to jsem moc ráda! :)

Reply
Petra Krejčová 12. 05. 2015 - 20.27

Dobrý den. Kolik cibule přijde na jednu pizzu? Děkuji.

Reply
Meg 18. 05. 2015 - 18.49

Tohle se těžko píše, já vždycky dávám cibuli podle chuti – může to být třeba od dvou po čtyři velké, záleží na tom, jak hodně ji máte rádi :)

Reply

Leave a Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Stránka Megvkuchyni.cz využívá pro potřeby sledování návštěvnosti a lepšího prohlížení webu cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Přijmout Číst víc