Alsaská pizza

Alsaská pizza
Dnes jsem vyzkoušela pizzu v trochu netradiční úpravě, a nutno dodat, že úspěch měla veliký… Díky díky za inspiraci Zdeňku Pohlreichovi :)

Připravíme si těsto na pizzu podle nejoblíbenějšího receptu, pro jistotu přikládám svůj v současné době nejpoužívanější:

Těsto na pizzu:

  • 1000g hladké mouky
  • 500g vlažné vody
  • 50g droždí
  • 70g rostlinného oleje
  • 20g soli

Vše smícháme, zpracujeme v nelepivé vláčné těsto a necháme nakynout. Z tohoto množství většinou udělám 4 pizzy přes celý plech.

Alsaská pizza:

Nakrájejte slaninu na drobné kousky a nechte škvařit na pánvi. (Pokud použijete jako já libovější anglickou, klidně přidejte trochu oleje.) Přidejte k ní na tenká kolečka nakrájenou bílou cibuli, či na kousky nakrájenou jarní cibulku. Anebo nejlépe oboje :) Smažte či lehce duste do měkka.

Smíchejte zakysanou smetanu, asi kelímek na jednu pizzu (Crème fraîche tu nějak neseženu), s jedním rozdrceným stroužkem česneku, a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem (toho se vážně nebojte). Tuto směs rozetřete na pizzu, na ni můžete přidat TROCHU strouhaného sýra a na ní cibulovou směs.

Pizzu hoďte do trouby rozpálené na max a 10-15 min pečte, dokud nebude zlatavá.

04 comments on “Alsaská pizza

Máte dotaz, chcete napsat jak Vám chutnalo nebo nechutnalo? Tady můžete zanechat komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít