Pečené koblížky

Pečené koblížky

Pročítám spoustu foodblogů a každou chvíli slintám nad něčím, co vidím. Našla jsem si konečně čas, abych vyzkoušela i pečené koblihy – původní recept ZDE.

Jsou skoro tak nadýchané jako ty smažené, ale absence přílišného tuku je úžasná. Vyzkoušela jsem polevu z originálního receptu, ale příště bych rozhodně experimentovala s dalšími druhy.

Suroviny:

  • 1 a 1/3 hrnku teplého mléka
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 2 lžíce másla
  • 2/3 hrnku cukru
  • 2 vejce
  • 5 hrnků hladké mouky
  • špetka muškátového oříšku
  • špetka skořice
  • špetka soli

Postup:

V původním receptu je rozepsaný důkladný postup co s čím smíchat, přiznám se, že jsem byla líná a práci si zjednodušila – v mléce jsem rozmíchala droždí, máslo, vejce a cukr a nakonec do směsi zamíchala mouku, muškátový oříšek, skořici a sůl.

Vypracovala jsem nelepivé těsto a nechala ho v teple vykynout. Rozválela jsem ho asi na centimetr tlustou placku. Rozhodla jsem se udělat i menší koblížky, vyberte si sami, čím koblížky vykrájet. Moje vypadaly asi takto:

Příště bych asi vykrojila větší dírku uprostřed, během pečení mi totiž koblížky naběhly tak, že se skoro spojily…

Vykrájené koblížky dáme na pečící papír a necháme ještě tak 45 min nakynout. Pečeme pak při 180°C asi 6-8, než začnou moc zlátnout, aby neztvrdly. Ze zbytků těsta jsme udělali “uzlíky” a potřeli je rozšlehaným vejcem.

Některé koblížky jsem potřela rozpuštěným máslem a obalila ve skořicovém cukru. Zbytek jsem potřela polevou a některé obalila v cukrovém zdobení.

Poleva:

  • 1/3 hrnku rozpuštěného másla
  • 2 hrnky moučkového cukru
  • 4 – 6 lžic horké vody

Vše jsem pěkně dohladka rozmixovala a koblížky do ní zvrchu namočila a nechala zaschnout.

A tady už snad všechny druhy:

Úplně jsem zavzpomínala na koblihy v Dunkin’ Donuts – po tom, co jsem vyzkoušela těsto je jasné, že pro příště musím vymyslet co nejlepší polevy – asi začnu u punčové, i ta by těmhle koblihám sedla…

10 comments on “Pečené koblížky

  • Meg , Direct link to comment

    Díky, taky se na ně zase někdy chystám, to pak asi doplním ještě ty polevy – díky za super tip, už si zase mám co přidat do RSS čtečky :)

    • Meg , Direct link to comment

      Bezvadné, díky, další co můžu vyzkoušet :) A hlavně ten pribináček, je jasné, s čím budou další palačinky :)

  • koblihy Doughnuts « mischelblock , Direct link to comment

    […] ahoj, takže, určitě jste někdy už vyděli simpsonovi a nevím jak vy, ale já sem vždycky přemíšlela jak ty koblihy vlastně chutnají, že se homer simpson pořád tak láduje a tak sem si jednou na internetu našla recept na tyhle koblihy. Předevčírem sem si nakoupila potřebné suroviny a začalá péct. Ale upozorňuji na to že sem při druhym plechu přemíšlela kam to budu dávat nakonec jsem plechy prostřídala a jsou dohromady tři plechy a na každým je 20 koblih takže sem upekla 60 koblih a když sem je obalila v polevě a nechala zaschnout tak sem pochopila proč se ten homer pořád tak cpe! kdybyste měli zájem o recept tak tady je odkaz http://vareni.ritta.cz/moucniky/pecene-koblizky/ […]

  • veronika kolarova , Direct link to comment

    Ahoj, dnes jsme s dcerou zkusily, ale bohužel jak v DD nejsou, spíš mi to připomnělo mazanec :-) ovšem dětem i tak chutnaly, což je hlavní…nevíte kde může být zádrhel?, naběhly pěkně, jen ta chuť a konzistence fakt není jak DD :-( Jinak máte můj odbiv, recepty skvělé, báječné stránky, budu moc využívat :-)))

    • Meg , Direct link to comment

      Ahoj, to popravde takhle netusim :) Napada me – zkusit nechat dele kynout, popr. pouzit cerstve drozdi a hlavne konzumovat co nejdrive :) Dekuju!

  • Adriana , Direct link to comment

    Vyzeraju skvelo! :) chystam sa nane o par dni, tak som sa chcela spytat, na kolko donutkov je tento recept? :) dakujem krasne, pekne sviatky ♥️🤗

Máte dotaz, chcete napsat jak Vám chutnalo nebo nechutnalo? Tady můžete zanechat komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web potřebuje ke správné funkčnosti a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít